En Sıcak Konular

Bakırköy'de patlama: 14 yaralı

10 Haziran 2007 15:49 tsi
Bakırköy'de patlama: 14 yaralı FLAŞ! Bakırköy'de bir mağaza önünde patlama oldu. Ebuziya Caddesi üzerindeki mağaza önünde saat 15.30 sıralarında meydana gelen patlamada, yaralılar olduğu ifade edildi.

Patlamanın Rodi mağazasının önünde olduğu ve mağaza ile çevredeki işyerlerinin camları kırıldığı bildirildi. Başından yaralanan Umutcan Bayram'ın Bakırköy Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı öğrenildi. Patlamada ilk belirlemelere göre yaralı sayısı 4...

olay yerine çok sayıda polis ve ambulans ekibi ulaştı. Patlamanın olduğu bölge, emniyet güçleri tarafından güvenlik çemberine alındı.

Patlamanın Rodi mağazasının önünde olduğu ve mağaza ile çevredeki işyerlerinin camları kırıldığı bildirildi. Yaralılar Bakırköy Devlet Hastanesi ile Acıbadem Hastanesi'ne kaldırıldı.Hastane kaynakları yaralanmaların can kırıklarından kaynaklandığını belirtti.

Başından yaralanan Umutcan Bayram'ın Bakırköy Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı öğrenildi.

Ses bombasıyla gerçekleştirildiği ileri sürülen patlamada ilk belirlemelere göre Acıbadem Hastanesi'nde 10 yaralı, Bakırköy Devlet Hastanesi'nde 4 yaralı var.

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Bakırköy'deki patlama sırasında kırılan camlarla çeşitli yerlerinden yaralanan 14 kişinin hastanelere kaldırıldığını söyledi.

Cerrah, Ebuziya Caddesi'nde patlamanın gerçekleştiği yere gelerek incelemelerde bulunduktan sonra basın mensuplarının olaya ilişkin sorularını cevaplandırdı.

Celalettin Cerrah, kırılan camlarla çeşitli yerlerinden yaralanan 14 kişinin hastanelere kaldırıldığını, ancak yaralıların çok önemli bir sağlık problemlerinin bulunmadığını bildirdi.

Cerrah, patlamanın nedeni konusunda uzmanların çalışmalara devam ettiğini sözlerine ekledi. Olay yerine gelerek incelemelerde bulunan Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen de, aynı yerde daha önce de patlama olduğunu hatırlatarak, bu işin tek çözümünün 3-4 esnafın bir araya gelerek güvenlik kamerası yerleştirmesi olduğunu söyledi.

Bakırköy'ün gece 200 bin olan nüfusunun, gündüz 3 milyona çıktığını ifade eden Erzen, ''Bu kadar kalabalık bir yerin güvenlik açısından kontrol altında tutulması, çok zor. Bence kamera kullanılmalı. Biz de belediye olarak kamera yerleştirme konusunda başlattığımız çalışmaları sürdürüyoruz'' dedi.

YARALILARIN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Bakırköy'deki patlamada yaralananların kimlikleri belirlendi.

Hastane yetkililerinden alınan bilgiye göre, Ebuzziya Caddesindeki patlamada yaralanan

Soner Pehlivan (27),

Duygu Pehlivan (22),

Mukaddes Geçir (31),

Aylin Şen (30),

Can Bayram (15)

ve

Umut Özgür (28), Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Olay yerine yakın olan Özel Acıbadem Hastanesinde de

Sebile Kırceli (19),

Levent Demir,

Mehmet Emin Altınsoy (9),

Mesut Ünlü (24),

Selvin Yılmaz,

Dilek Meriç,

Neriman Dumandemir (28),

Şenol Akbulut (29)

ve ablası Çiğdem Akbulut (30) tedavi altına alındı.

Yaralılardan, omzuna cam ve metal parça saplanan Çiğdem Akbulut'un ameliyata alındığı, diğer yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Bu arada, yaralılardan Şenol Akbulut, gazetecilere yaptığı açıklamada, patlamanın ardından duyma zorluğu çektiği için hastaneye geldiğini belirterek, ''Patlama, caddenin en işlek zamanında meydana geldi. Tahmini olarak saat 15.30 sıralarıydı. Bir anda patlama oldu, herkes sağa sola kaçtı'' diye konuştu.



Bakırköy Devlet Hastanesi'ndeki yaralıların isimleri şöyle: Muhammet Emin Altınsoy, Dilek Meriç, Mesut Ünlü, Servin Yılmaz.

Acıbadem Hastanesi'ndeki yaralılardan bir kişinin kafa travması geçirdiği ve durumunun ağır olduğu bildirildi.

 

ayrıntılar gelecek



Bu haber 741 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,532 µs