En Sıcak Konular

Sürücüler dikkat: Bayramda trafik 10 kat artıyor

2 Kasım 2011 11:17 tsi
Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, son 6 yıl içinde Kurban bayramlarında meydana gelen trafik kazalarında 649 kişinin hayatına kaybettiğine dikkat çekti.

Bayramlarda araç yoğunluğunun normal günlere oranla 10 kat arttığını kaydeden Apaydın, "Yola trafiğin az olduğu saatlerde çıkılmalı. Sürücülerimiz asla yorgun ve uykusuz olarak yola çıkmamalı." dedi.TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, yaptığı yazılı açıklamada, bayramda trafiğe çıkacak sürücülere uyarılarda bulundu. Apaydın, "Bayramlarda araç yoğunluğu normal günlere oranla 10 kat artıyor. Yola trafiğin az olduğu saatlerde çıkılmalı. Sürücülerimiz asla yorgun ve uykusuz olarak yola çıkmamalı. Çünkü bir kaza olduğunda hem kendimize hem de ailemize bayram zehir olmakta." görüşlerine yer verdi.

Bayramlarda yoğunlaşan trafik kazalarının herkesi üzdüğünü ama trafik kurallarına uyma konusunda sıkıntının sürdüğünü kaydeden Apaydın, "Geçen yılki Kurban Bayramı tatilinde 147 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti. Dönüş yoğunluğunun yaşandığı son günde 28 vatandaşımızı trafik terörüne kurban verdik. Bu ölümleri trafik kurallarına uyarak durdurabiliriz, hiç değilse azaltabiliriz." ifadelerini kullandı.

Kış mevsiminin kendini bazı bölgelerde göstermesiyle yola çıkacak sürücü ve yolcuların tedbirlerini buna göre almalarını isteyen Apaydın, "Kurban Bayramı'nı kışın soğuk yüzünü gösterdiği bu günlerde kutlayacağız. Gideceğimiz yerde hava güzel olabilir ama dönüşte karşılaşabileceğimiz kış şartlarını göz önüne alarak hazırlık yapmaları önemli." şeklinde konuştu.

Hava durumu uyarılarının takip edilerek, sis, gizli buzlanma gibi muhtemel çıkacak problemlerin ortadan kaldırılabileceğini ifade eden Apaydın, "Mutlaka araç bakımı yaptırınız, zincir ve çekme halatını araçlarınızda bulundurun ve aracınızın antifriz, yağ, su gibi eksiklerini gidermeden yola çıkmayınız." açıklamasını yaptı.

SON 6 KURBAN BAYRAMI'NDA 649 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Son 6 yılda 42 gün Kurban Bayramı tatili yapıldığını aktaran Apaydın, şöyle devam etti: "Bu bayramlarda meydana gelen kazalarda 649 kişi hayatını kaybetti. Tüm uyarılarımıza rağmen kazalar hız kesmiyor. Kazaların nedenlerinin başında hatalı sollama, yorgun, uykusuz ve aşırı hızda araç kullanma gelmektedir. Sürüş sırasında asla cep telefonu ile konuşmayalım. Mutlaka emniyet kemerimizi takalım. Bu yanlışları yapanları gördüğümüzde çekinmeden uyaralım."

TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINDA KORSANA DİKKAT

Bayram ziyaretlerine giderken toplu taşıma araçlarını tercih etmenin de bir tedbir olduğunu belirten Apaydın, yolcu sayısının artması üzerine korsan taşımacılar konusunda vatandaşları da uyardı.

Apaydın, "Toplu taşım araçlarını tercih ederken, korsan taşımacılık yapan şahıslara dikkat edilmelidir. Bildiğiniz firmaları tercih edin. Bu arada şoförlerimizi uyarıyorum. Kendi canınız kadar diğer insanların canları da size emanet edilmektedir. En iyi sürücü hız yapan değil, kaza yapmayan sürücüdür. İyi sürücü yol verir, yol gösterir. Hatalı sollama yapmaz. Kuralları ihlal etmez." dedi.

cihan

Bu haber 545 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,292 µs