En Sıcak Konular

SP'den Tayyar Altıkulaç'a sert tepki!

2 Kasım 2011 10:54 tsi
Adalet eski Bakanı ve Saadet Partisi Genel Başkan Danışmanı Şevket Kazan, bazı gazetelere yaptığı açıklamalarda Milli Görüş Lideri Erbakan ve dava arkadaşlarına yaptığı haksız isnatlar nedeniyle Diyanet İşleri eski Bakanı Tayyar Altıkulaç'a sert tepki gö

Altıkulaç, 'Zorlukları Aşarken' isimli yeni yazdığı kitap nedeniyle bazı gazetelere yaptığı açıklamalarda, "Süleymancılar, MSP ile uzlaşma sağlayamamışlardı. MSP lideri Necmettin Erbakan da Süleymancıların ehlisünnet dışı bir anlayış içinde olduklarını düşünüyordu" ifadesini kullanmıştı.

Bu açıklamaları sert şekilde eleştiren Şevket Kazan, Altıkulaç'ın açıklamalarını üzüntüyle takip ettiklerini hatırlatarak, "Sayın Altıkulaç, Erbakan Hocanın Süleymancıların ehlisünnet dışı bir anlayış içinde olduğunu ve başta Kenan Evren olmak üzere askerlerle anlaşırken Erbakan'la anlaşamadıklarını söylemektedir. Bu açıklamalar, bizi hayrete düşürmüştür. Halbuki ne Erbakan Hocamızın ne de herhangi bir milletvekilimizin bu güzide cemaatimiz aleyhine en ufak bir düşüncesi ve eylemi olmamıştır" dedi.

3200 İmamı kadroya aldık

Kazan, tam tersine Süleyman Demirel'in başbakanlığı döneminde yıllarca vekil imamlık yapan bu camiaya mensup 3 bin 200 din görevlisini 1974 yılında asil kadrolara atadıklarını hatırlatarak, "O dönemin manevi kanaat önderi olan Süleyman Hilmi Tunahan Hazretlerinin hizmetlerine karşı bir nevi şükran borcu ödenmiştir" dedi.

İsnatların aksine Altukulaç'ın bizzat kendisinin Diyanet camiasında sebebiyet verdiği İmam Hatipli-Süleymancı ayrımını, hükümette yer alan Erbakan tarafından ortadan kaldırıldığına dikkat çeken Kazan, "Erbakan Hocamız, bu ikiliğe sebebiyet vermesinden dolayı kendisini Diyanet İşleri Başkanlığı görevinden almak istemiş ama o dönem Başbakan olan Demirel buna hep engel olmuştur. Dolayısıyla Sayın Altıkulaç'ın bugünkü açıklamalarının nedenini o olaylarda aramak lazım" şeklinde konuştu.

1995'te Refah'ta vekil vardı

Erbakan'ın hayatta olduğu dönemde bu konuda hiçbir şey söylemeyip vefatından sonra bu tür açıklamalar yapılmasının ise ayrıca çok manidar olduğunu vurgulayan Kazan, "Daha da önemlisi, ortada bir Süleymancı düşmanlığı kisvesi varsa, bunu kendisinde araması lazım" dedi.

Milli Görüş'ün sözkonusu camia ile yıllara dayanan iyi ilişkilerinin bulunduğunun altını çizen Kazan, "Özellikle 1995 seçimlerinde Meclis'e giren kadrolar içinde, bu güzide cemaatimize mensup isimler de Refah Partisi listelerinden milletvekili seçilmişlerdir. Hatta bakan olmuşlardır. Bu yüzden bu haksız isnatların tarihi gerçeklerle hiçbir alakası yoktur, tamamen yersizdir. En önemlisi, Diyanet İşleri Başkanlığı yapmış bir kişiye hiç yakışmamaktadır dedi.

Milli Gazete



Bu haber 708 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,576 µs