En Sıcak Konular

Yunan Genelkurmay başkanı ile kuvvet komutanlarının görevine son verildi!

1 Kasım 2011 23:17 tsi
Yunan Genelkurmay başkanı ile kuvvet komutanlarının görevine son verildi! Yunanistan'da, ordunun üst komuta kademesinde görev değişimi yapıldı.

Yunan medyası, Yunanistan Savunma Bakanı Panos Beglitis'in, bugün gerçekleştirilen Dış İlişkiler ve Savunma Konseyi (KYSEA) toplantısı öncesinde Genelkurmay Başkanı Yannis Yango ile Kara Kuvetleri Komutanı Frango Franguli ve Hava Kuvvetleri Komutanı Vasili Klokoza'yı bürosuna çağırarak görevlerine son verdiğini bildirdiğini duyurdu.

Haberlerde, KYSEA'nın kararıyla ordu yönetiminde yapılan değişiklikler çerçevesinde, genelkurmay başkanlığına eski 3. ordu komutanı korgeneral Mihail Kostarakos'un, kara kuvvetleri komutanlığına eski 4. ordu komutanı korgeneral Kostantinos Zazias'ın, hava kuvvetleri komutanlığına hava korgenerali Antonis Çadirakis'in ve deniz kuvvetleri komutanlığına donanma komutanı Kozmas Hristidis'in getirildiği bildirildi.

Savunma Bakanı Beglitis'in, ''Değişiklilerin daha önce ağustos ayında yapılmasının planlandığını ancak, Türkiye ile olan sorunlar ve gerginlikler nedeniyle ertelendiğini'' söylediği belirtildi.

Bu arada, hükümetin ordunun üst kademesinde ani değişiklik yapma kararı muhalefet partileri tarafından sert tepkiyle karşılandı.

Siyasi partiler, yaptıkları açıklamalarda, ''antidemokratik'' olarak nitelendirdikleri değişiklikleri tanımayacaklarını belirtirken, hükümetin, ülkenin siyasi bir kriz içinde bulunduğu bir dönemde neden böyle bir karar alma ihtiyacını duyduğunu açıkça ifade etmesini istedi.



Bu haber 1,026 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,719 µs