En Sıcak Konular

'PKK saldırılarını Clinton ateşledi'

10 Haziran 2007 14:16 tsi
'PKK saldırılarını Clinton ateşledi' Amerikalı muhafazakarların internet sitesi The Conservative Voice'un köşe yazarı Scott Sullivan, Türkiye'de artan PKK saldırılarını ateşleyenlerin adresi olarak bakın kimi işaret etti...

Eski ABD Başkanı Bill Clinton'un birkaç hafta önce Londra merkezli Arapça bir gazeteye yaptığı açıklamada, Amerika'nın askerlerini Kuzey Irak'a çekerek PKK'yı Türk askerlerine karşı koruma çağrısı yaptığını yazan Scott Sullivan, Clinton'un bu açıklamalarından sonra terör örgütü PKK'nın saldırılarını arttırdığını belirtti.

Türkiye'nin şimdi, PKK'nın yuvalandığı Kuzey Irak'a askerlerini gönderme tehdidinde bulunduğunu kaydeden Sullivan, Türkiye ile Kuzey Irak arasındaki bir savaşın, uçurumun kenarında olduğu değerlendirmesinde bulundu.

"CLINTON ‘ABD PKK'NIN YANINDA' KANAATİ UYANDIRDI"

Clinton'un sözlerini "PKK yanlısı" olarak nitelendiren Sullivan, bu yorumların terör örgütünde, ileride PKK ile Türkiye arasındaki bir sorunda ABD'nin PKK tarafında olacağı kanaati uyanmasına neden olduğunu ifade etti.

Haberde, Eski ABD Başkanı'nın söz konusu önerisinin gerçekleşmesi halinde bunun, ABD'nin, terör örgütü PKK'nın Türkiye karşıtı eylemlerine sempati duyduğu şeklinde güçlü mesaj vereceği uyarısında bulunuldu.

Sullivan ayrıca, Clinton'un, PKK'yı korumaya, terörle mücadele, Irak'taki iç savaşı önleme, Suriye ve İran sınırları boyunca güvenliği daha da arttırmadan daha yüksek bir ulusal güvenlik önceliği olarak baktığı mesajı verdiğini de ifade etti.

SEÇİM YATIRIMI İMASI

Sekiz yıl boyunca ABD'nin Başkanlığını yapan Bill Clinton'un konuşurken dili dikkatli kullanma konusundaki uzmanlığıyla tanındığını kaydeden Sullivan, Clinton'un bu sözleri söylerken PKK'nın önemini yükselttiğinin ve Türkiye'ye karşı saldırganlığını arttırma için cesaretlendirdiğinin kesinlikle bilince olduğunu da savundu.

Sullivan, Clinton'un bu sözleriyle Amerikan askerlerini, Türk güçlerinin saldırıları karşısında tehlikeye attığını ve Türk ve Amerikan askerlerinin PKK için savaşması halinde bunun Amerika'da gelecek seçimlerdeki etkilerini de bildiğini öne sürdü.

 
 



Bu haber 379 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,535 µs