En Sıcak Konular

Çeçenistan'da 45 Türk mahsur kaldı

1 Kasım 2011 16:17 tsi
Rusya Federasyonu'na bağlı Çeçenistan Cumhuriyeti lideri Ramazan Kadirov'un sarayında çalışan 45 Türk işçi, işlerini tamamlamasına rağmen 25 gündür Türkiye'ye dönemiyor.

İsimlerini açıklamak istemeyen Türk işçiler pasaport ve vizelerin de sorunlar olduğunu ve kendilerini getiren Türk inşaat şirketinin Türkiye'ye dönüşleri ile ilgili sorunlarını çözmediğini kaydetti.

Devlet Başkanlığı sarayında mermer, boya ve sıva işleri yaptıklarını ifade eden Türk işçilerin 5 Eylül'de Türkiye'ye dönmeleri gerekiyordu. Çeçenistan'ın başkenti Grozni'den karayolu ile Stavropol bölgesinde bulunan Mineralnıye Vodi Havalima'nına getirilen işçiler burada üç gün boyunca gümrüklerden geçerek uçağa binmek için mücadele verdi. Ancak vizelerinin süresinin dolması ve bir kısım yanlış işlemler nedeni ile gümrüklerden geçemeyen Türk işçiler yanlarındaki paraları da bölgede harcamak zorunda kaldı.

Havalimanından tekrar minibüslerle çalıştıkları inşaat firmasına dönmek zorunda kalan Türk işçiler inşaatın şantiyesinde kalıyor. Kurban Bayram'ını memleketlerinde geçirmek istediklerini kaydeden işçiler, "Burada kaloriferler yanmıyor. Düzenli olarak yemeğimiz çıkmıyor. Çok zor şartlarda yaşamımızı sürdürüyoruz. Kadirov'un sarayını yaptık. Ama biz burada donuyoruz. Bizimle ilgilenen kimse yok" siteminde bulundu.

İnşaat firmasının sahibinin de Grozni'de olmadığını ve kendilerini sürekli olarak bugün yarın diyerek oyaladıklarını kaydeden işçiler, artık ayaklanmak üzere oldukları uyarısı da yapıyor. Maaşlarını da tam olarak alamadıklarını ifade eden işçiler, yetkili makamların kendilerine sahip çıkmasını istiyor.

(CİHAN)

Bu haber 715 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,975 µs