En Sıcak Konular

Almanya yolunda gensoru önergesi

1 Kasım 2011 15:45 tsi
Almanya yolunda gensoru önergesi CHP, Başbakan Erdoğan'ın Almanya'ya hareket etmesine dakikalar kala TBMM'ye bir gensoru önergesi verdi.

CHP, önergeyi Alman Vakıflar iddiaları üzerine verdiğini açıkladı

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan gensoru önergesinin gerekçesinde, Erdoğan'ın, 29 Eylül 2011'de Makedonya'ya yaptığı ziyaretin dönüşünde, “CHP'li belediyelerin Almanya'daki bir vakıfla kredi sözleşmesi yaptığı ve bu yolla PKK'ya para aktardığını” iddia ettiği belirtildi.

Başbakanlık makamının, iddiada bulunmaktan öte açıkça suç sayılan bu fiillerin ortaya çıkarılması ve yargıya taşınmasını gerektirdiği ifade edildi. Gerekçede, Erdoğan'ın bunu yapmadığı gibi, 3 Ekim 2011'de Güney Afrika ziyareti öncesinde yaptığı açıklamada “Şu anda ana muhalefet partisi lideri kendi belediyelerini bir araştırsın. Sizin hanginiz Alman vakıflarından herhangi biriyle bir kredi görüşmesi içindesin diye bir sorsun. Bunlar ufak belde belediyesi de değil, ilçe belediyesi de değil, bir araştırırsa, bak ben bu kadarını kenara koyuyorum. Çalışma zeminini daha da daralttım” ifadelerini kullanarak, iddiasını karalama boyutuna taşıdığı savunuldu.

“Belgeleriyle açıklamak zorundadır”

Gerekçede, birer yürütme kurumları olan belediyelerin, yaptıkları iş ve işlemlerin tümünün denetime tabi olduğu anımsatılarak, şunlar kaydedildi:

“Bunu yapmakla sorumlu olan makamın bunu yapmadan terör örgütüne yardım etmek gibi açıkça suç sayılan bir ithamda bulunmasının kendisi yasalarımız açısından suç sayılan fiiller arasında yer almaktadır. Başbakan Erdoğan, CHP'li hangi belediyelerin, Alman vakıflarından yasal olmayan biçimde para aldığını ve PKK adlı terör örgütüne para aktardığını bütün belgeleriyle açıklamak zorundadır. Başbakanlık makamı her türlü yolsuzluğun, hukuksuzluğun ortadan kaldırılmasını, bütün iş ve işlemlerin hukuka uygun biçimde yürütülmesini gözeten bir makamdır. Yalan, iftira gibi hem ahlaki hem de hukuki açıdan kabul edilemez söz ve eylemlerin gerçekleştirildiği bir yer olamaz.

Oysa Başbakan Erdoğan, CHP'li belediyelere iftira atmada tereddüt etmezken, AKP'li bazı belediyelerin yolsuzluklarını, gerekçeleştirdikleri ihalelerdeki usulsüzlükleri görmezden gelmekte, açıkça bu fiillerin araştırılmasını, yargıya taşınmasını engelleyici söz ve eylemlerde bulunmaktadır. Örneğin Başbakan Erdoğan'ın bilgisi dahilinde İçişleri Bakanlığı AKP'li belediyelerin gerçekleştirdiği yolsuzlukların yargıya taşınması için yasal soruşturma izinlerini vermemektedir. Başta CHP olmak üzere diğer muhalefet partilerine ait belediye yönetimlerinde gerçekleştirilen denetimler, soruşturmalar nerede ise denetim ve soruşturma faaliyeti olmaktan çıkıp açıkça belediyelerin kamu hizmetlerini yürütmelerinin engellenmesine, belediye başkanlarının hak ve hukuklarına tecavüze dönüşmüştür. Bu gelişmeler, Sayın Erdoğan'ın üstlendiği görevi yerine getirmenin uzağına düştüğünü, yalan ve iftirayı siyaset yapma biçimine dönüştürmesinden dolayı kendisine güvensizlik durumunun oluştuğunu gösterdiğinden gensoru açılması uygun olacaktır.”

BAŞBAKAN'DAN CEVAP

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin kendisi hakkında TBMM'ye verdiği gensoru önergesiyle ilgili “Biz artık bu CHP'nin gensorularından bıktık. Gensoru çok sulandı. Çok sulandığı için de cevaplandırmaya dahi değer vermiyorum. Ama Alman Vakıflarının CHP Genel Başkanlığına veya CHP Genel Başkanı'na kalmış olması da manidardır. Alman Vakıfları, CHP Genel Başkanı gibi bir avukat kendilerine bulmuş durumdalar. Bunu iyi düşünmeleri lazım, başarılı bir avukat değildir” dedi.

A.A.



Bu haber 716 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,789 µs