En Sıcak Konular

Plan Kaddafi'yi Nijer'e götürmekti

1 Kasım 2011 15:17 tsi
Paralı askerlerin planının Kaddafi'yi Nijer'e götürmek olduğu ortaya çıktı. İşte ayrıntılar:

Libya'nın öldürülen devrik lideri Muammer Kaddafi'yi kuşatıldığı son sığınağından kurtarma operasyonunda yer alan paralı askerlerin, aynı zamanda eski İngiliz SAS subayı Simon Mann'in Ekvador Ginesi'ndeki darbe girişiminde de yer aldığı bildirildi.

Independent gazetesi, Ekvador Ginesi'nde Mann'in liderliğindeki darbe girişiminde eski İngiltere Başbakanı Margaret Thatcher'ın oğlu Mark Thatcher'le birlikte yer alan Güney Afrikalı pilot Crause Steyl'den, başarısızlıkla sonuçlanan kurtarma operasyonunda yer alan paralı askerleri ülkeden çıkarmasının istendiğini, ancak Steyl'in bunu reddettiğini yazdı.

Gazetenin haberinde, Güney Afrikalılardan oluşan özel kuvvetin, Batılı güçlerin de desteklediği düşüncesiyle Kaddafi'yi konvoyla ülkeden çıkarma görevini üstlendiği belirtildi.

Paralı askerlerin, Kenya'da yaşayan, İngiltere geçmişi bulunan ve İngiltere'deki bir şirket adına çalışan bir kadın tarafından tutulduğu iddia edildi. Ancak gazete hukuki sebeplerle kadının adını açıklamadı.

Kandırıldığımızı düşündüm

Gazetenin haberinde, öldürülmeden önce Kaddafi'yi korumakla görevli ekipte bulunan askerlerden Danie Odendaal'ın Güney Afrika medyasına yaptığı, "bir grup Güney Afrikalı'nın NATO ile yapılan anlaşma çerçevesinde Kaddafi ailesine yardımcı olmak için Dubai ve Kahire'den Libya'ya götürüldüğünü" anlattığı da belirtildi.

Planın, Kaddafi'yi Nijer'e götürmek olduğunu söyleyen Odendaal, "Hepimiz Batılı ülkelerin Kaddafi'nin Libya'dan çıkışını istediğini sanıyorduk. Ancak NATO vurdu. Korkunçtu. Kandırıldığımızı düşündüm" dedi.

Independent, yaralanan Odentaal'in Yunan pasaportuyla tedavi için Kahire'ye gönderildiğini oradan da Batı Avrupa'ya geçtiğini yazdı.

Odentaal'in operasyon için 15 bin dolar aldığı da kaydedildi.

AA



Bu haber 685 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,456 µs