En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a 'iptal'i sordu

1 Kasım 2011 14:22 tsi
29 Ekim kutlamalarının iptal edilmesi eleştirilerine sürdüren Kılıçdaroğlu, bugünkü grup toplantısında bir kez daha Erdoğan'a "neden yasakladınız?" diye sordu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın grup toplantısındaki sözlerine, CHP grup toplantısında cevap verdi.

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları:

Kutlamayı yasakladın koşa koşa düğüne gittin. Olur mu arkadaşlar. Çocuklar ne yapacak cumhuriyeti yakalayacaklar. Neyi yasakladığınızın farkında mısınız? Biz bunu eleştiriyoruz.

Yasakladılar sonra koşa koşa düğünlere gittiler. Cumhuriyeti yasakladın koşa koşa düğüne gittin. Adama sormazlar mı. Bu iki yüzlülük nedir. Yasakladıysan evinde otur. Vatandaşa gelince yasak ama sen koşa koşa düğüne gidiyorsun.

Diyor ki “Biz bunu Genelkurmay başkanı ile beraber aldık”. Genelkurmay senin onay makamın mı? Neden Genelkurmay Başkanı’nın arkasına saklanıyorsun.

Bütün yasaklara rağmen cumhuriyet kutlandı. Sonuçta tasada ve kıvançta beraber olan güzel bir ülkeyi yaşatmaya çalışıyoruz. Şehitlerimiz için nasıl üzülüyorsak terör nedeniyle hayatını kaybeden yurttaşlarımıza da öyle üzülüyoruz.

Canlı bombanı üzerine atlayan Hatice Belgin’in acısını yüreğimizde yaşamayacak mıyız? Terörün ne zaman kimin canını alacağını kimse bilmiyor.

Mecliste terör görüşmesi istedik. Başbakan katılmadı. Şimdi buradan soruyorum bu sorunu görüşelim diye daveti yapan sensin. Çözümler konuşulsun diyen de sensin sonra parlamentodan kaçan da sensin. Parlamentoya hesap vermekten kaçan bir Başbakan olabilir mi.

"MECLİS’E GELSEYDİN ÖNERİLERİMİZİ GÖRÜRDÜN"

Söze gelince “bunların çözüm önerisi yok” diyor. Gelseydin Meclis’e görürdün önerilerimizi. Ülkeyi sıfır terörle devralacaksın on yı9lda kan gölüne çevireceksin. Seçimler zamanında özel temsilcini gönderip saygılarını sunacaksın ardından da genel görülmeye katılmayıp milletin önüne çıkıp “terör biz çözeceğiz” diyeceksin.

Terör bu hükümet çözemez. Çünkü iradesi, gücü, yolu ve yöntemi yok. Parlamentodan kaçan bir iktidar tüm şehitlerin sorumlusudur. Kimse başka bir yerde sorumlu aramasın.

Peki AKP’nin çözümü ne?. Hepsini alt alta sıraladım: ABD anlık istihbarat verecek, Barzani bölgesini PKK’ya kapatacak, Medya susacak...

Sorumluluğu hep başka yerlerde arayıp kendi hep üstte kalan bir siyasi anlayış. 24 şehidin olduğu gün yaptığı ilk i,ş muhalefeti suçlamak oldu. Böyle bir anlayıştaki iktidar bu sorunu çözebilir mi. Bu iktidar değil 10 yıl 50 yıl da kalsa bu sorunu çözemez.

Bu haber 587 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,606 µs