En Sıcak Konular

Sarkozy, dünya lideri rolünü oynuyor

1 Kasım 2011 13:06 tsi
Sarkozy, dünya lideri rolünü oynuyor Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, 3-4 Kasım tarihlerinde düzenlenecek G-20 Zirvesi'nde dünya lideri izlenimi vererek seçmeni etkilemeye çalışacak.

Fransa'da gelecek Mayıs ayında yapılacak seçimler öncesi anketlerde Sosyalist rakibi François Hollande'ın gerisinde gözüken Nicolas Sarkozy, G20 zirvesinde dünya lideri rolünü oynayarak kendisine azalan güveni tekrar kazanmayı deneyecek. Ouest France gazetesinin yorumuna göre zirvede en etkin rolü oynamaya çalışacak Sarkozy, seçimlerdeki en güçlü rakibiyle arasındaki tecrübe farkını iyice ortaya koymaya çalışacak.

Sarkozy'nin lider rolünü Brüksel'de yapılan Avrupa Birliği zirvesinde de oynamaya çalıştığını yazan gazete, Fransa liderinin ekonomik sorunlarla boğuşan AB ülkelerine rol gösterici konumda olmaya çalıştığını yazdı.

Nicolas Sarkozy, geçtiğimiz hafta katıldığı televizyon programında "Seçimlere kadar Fransa'nın cumhurbaşkanı benim. Şu anda insanları kaygılandıran ekonomik krizin yönetmek durumundayım. Halkımı korumak zorundayım. Benim işim diğerleri gibi seçimleri düşünmek değil." açıklamasında bulunarak rakibi Hollande'a göndermede bulunmuştu.

Dünyanın en gelişmiş 20 ülkesinin liderlerinin katılacağı zirvede Sarkozy'nin Fransa'da artan işsizlik ve yavaşlayan büyüme hızıyla alakalı mesajlar vermesi de bekleniyor.

'FRANSA POLİTİKASININ İKİ YÜZÜ VAR'

Sarkozy'ye en yakın kabine üyesi Çalışma Bakanı Xavier Bertrand ise seçimlerle alakalı sorulan bir soruya "Fransa'da şu anda iki taraflı politika var: Birincisi seçimleri saplantı haline getirmiş Sosyalist Parti (PS), ikincisi ise tamamen kendini yaptığı işe adamış Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy." diye konuştu. Ayrıca Bertran seçimlere daha 6 aylık bir zaman olduğunu ve asıl kampanyanın hâlâ başlamadığını belirtti. Çalışma bakanı bu seçimin "çok farklı" olacağının altını çizdi.

Fransa'da yapılan son seçim anketinde gelecek seçimlerde Sosyalist aday François Hollande'ı destekleyeceğini söyleyenlerin oranı yüzde 48 olurken Sarkozy'ye destek yüzde 32'de kalmıştı.

cihan

Bu haber 763 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,165 µs