En Sıcak Konular

Çukurca saldırısını korucu elbisesiyle yapmışlar

1 Kasım 2011 09:56 tsi
Terör örgütü PKK mensuplarının 24 Mehmet-çik'in şehit olduğu Çukurca saldırısını korucu elbisesiyle gerçekleştirdikleri ortaya çıktı.

Saldırı sonrasında bölgede görevli Jandarma İstihbarat birimleri tarafından olayın özellikle şehir merkezinde nasıl gerçekleştiği üzerinde geniş çaplı bir araştırma yapıldı. ilçeye giriş ve çıkışlar yakın takibe aldı. Özellikle kamu binalarındaki güvenlik kameraları başta olmak üzere çevredeki işyerlerinde bulunan kamera görüntülerine incelenmek üzere el konuldu. Yapılan incelemede, bölgede görevli bazı korucuların terör örgütü üyelerine lojistik destek verdikleri tespit edildi. Jandarma İstihbarat, bazı korucuların örgüt üyelerinin ilçeye girişlerini kolaylaştırmak için elbise temin ettiklerini belirledi. PKK'lıların da koruculardan temin ettikleri kıyafetlerle şehir merkezine sızdığı kaydedildi. Dikkat çekmeden saldırı anını bekleyen örgüt üyeleri, havanın kararmasıyla birlikte farklı noktalardan hedefe ateş açmaya başladı. Öte yandan istihbarat birimleri, Şırnak sınırında mayıs ayında öldürülen 12 PKK'lının cenazelerini almak için bir araya gelen örgüt sempatizanı kişilerin yaptığı eylem görüntülerini mercek altına aldı. Askere tepki gösteren kişiler arasında 20'ye yakın korucunun da olduğu ortaya çıkarıldı. Korucuların maaşları kesilerek ve haklarında hukuki süreç başlatıldı.

Ayrıca, Hakkâri'nin Çukurca ilçesindeki 24 askerin şehit düştüğü PKK'lı teröristlerin hain saldırısıyla ilgili bazı teröristlerin sivil halde bölgedeki evlere sığındığı iddia edildi. Yaklaşık iki ay önce Hakkâri'de yakalanan Hogir kod adlı terörist de bölgedeki 'özel kuvvetler' adını verdikleri bazı sivillerin saldırı zamanlarında kendilerine destek olduklarını anlattı.

zaman

Bu haber 543 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,358 µs