En Sıcak Konular

Dua yerine alkışlarla gömüyorlar

1 Kasım 2011 09:10 tsi
PKK mensuplarının İslami usullere uymayan gömülme işlemlerinin görüntülerine ulaşıldı.

Bölgede sempati kazanmak, taraftar toplamak ve yeniden güçlenmek amacıyla son yıllarda İslami söylem ve görüntüler kullanmaya başlayan PKK'nın militanları için düzenlediği cenaze merasimlerinin yansıdığı fotoğraf kareleri dini istismar ettiğini ortaya koydu.

Milli Gazete, PKK mensupları cenaze namazı kılmaksızın, alkışlarla ve tabutla gömdüğünü belgeleyen fotoğrafları yayınladı.

PKK'nın Kandil yakınlarındaki mezarlıkta çekildiği iddia edilen merasimlerle ilgili fotoğraflar 'istismarcı' tutumu gözler önüne serdi.

Tabutla ve Alkışlarla Gömülüyorlar

Adli suçlara bulaşmış sözde imamlarla vatandaşların gözünü boyamaya çalışan, düzenlediği alternatif Cuma namazları ile, bölge insanlarını camilerden soğutan, kimi gösterilerde Kur'an-ı Kerim'i emellerine alet eden PKK'nın maskesi, öldürülen mensuplar için düzenlenen cenaze törenleriyle düştü.

Kandil dağındaki kamplarda düzenlenen cenaze törenlerinde sıraya dizilen örgüt üyeleri PKK bayrağına sarılı cesetlerin başında alkış tutuyor.

Törende konuşan isimlerden biri Duran Kalkan. Kalkan'ın fotoğrafta örgütün kurucu isimlerden Mahsun Korkmaz'ın heykeli önünde konuşma yaptığı görülüyor. Konuşmanın ardından ayakta bekleyen militanlar ölen PKK'lıyı alkışlamaya başlıyor.
Duanın yerini alkış alıyor. Merasimlerde İslami herhangi bir görüntüye ise rastlanılmıyor.

Müslüman Ailelerin Çocuklarına Pagan Merasimi

Bir diğer fotoğrafta cenazelerin torbaya sarılı olduğu görülüyor.Dua yerine alkışlarla omuzlanan terör örgütü PKK militanları daha sonra gömülmeye götürülüyor. Defin işlemleri sırasında son kez düzenlenen törende militanlar yine alkış tutup zılgıt çekiyorlar.

Tabutlardan çıkarılmadan toprağa konulan cesetlerin üzeri toprakla örtülüp mezarın başına yıldız simgesinin bulunduğu taşlar dikiliyor.

Bu fotoğrafta da militanlar defnedilirken, herhangi bir dini merasime yine rastlanılmıyor.En çarpıcı ayrıntı ise ölen bu kişilerin büyük çoğunluğunun Müslüman ailelerin çocukları olması. 

Bu haber 584 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,686 µs