En Sıcak Konular

Halka e- muhtıra verildi!

10 Haziran 2007 10:55 tsi
Halka e- muhtıra verildi! Yazarlar, Genelkurmay'ın halkı teröre karşı 'kitlesel refleks' göstermeye çağıran açıklamasını anlamakta zorluk çektiklerini belirttiler. 'Kitlesel refleks' çağrısını değerlendiren yorumcular Genelkurmay'a 'Kitlesel karşı koyma refleksi ne demek',

Çağrıda ciddi bir sorun olduğunu belirten yazar Fehmi Koru ise açıklamayı kaleme alanlara şu soruları yöneltti: "Terörle mücadelede mitingler yoluyla nasıl bir sonuç almayı umuyorlar acaba; PKK kitle protestolarını görünce eylemlerini durduracak mı? Yoksa istenen fikir ve ifade özgürlüğünü kullananların tel'in edilmesi mi? Başımızı ağrıtan bunca sorun yetmedi, bir de aydınlarımızı mı lânetleyeceğiz?"

Alan genişletme çabası

Yeni Şafak yazarı Ali Bayramoğlu, 'kitlesel refleks' çağrısını değerlendirdiği yazısında askerin Kürt sorunu üzerinden alanını genişletmeye çalıştığını ifade ederek şunları belirtti: “Genelkurmay dünkü açıklamasıyla tüm yasal imkânlarını aşmış, kendisini yasama ve yürütme gücü yerine koymuş, 'ulusa siyasi çağrı' yapmıştır. Ulus direnmeye davet edilmekte, ulustan kimi parti, insan hakları örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarının asıl amaçlarını fark etmesi istenmektedir.”

Felakete yol açabilir

Hürriyet'in başyazarı Oktay Ekşi de Genelkurmay'ın 'kitlesel refleks' çağrısını eleştirdi. Ekşi, yazısında şu görüşlere yer verdi: "Yüce Türk milletinin kitlesel karşı koyma refleksini beklemek ne demek? Her şehit cenazesi zaten binlerce, on binlerce insanı meydanlara döküyor. Bunlara ilave daha ne yapılabilir? O nedenle soruyoruz. Açıklamadaki sözler bir 'Kalkın ey ehl-i vatan!' çağrısı mı?" Ekşi çağrının bir felakete de yol açabileceğini ifade etti: "Öyle bir çağrının ne gibi felaketlere yol açabileceğini -örneğin bunca yıl barış içinde yaşayan insanlarımızı bölüp birbirine düşman edeceğini- bu satırları yazan veya yayımlatan her kim ise bilmiyor mu?"

Seçim süreciyle ilgili

Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök ise "Bütün kalbimizle arkanızdayız Paşam" başlıklı yazısında gerekirse topyekûn seferberlik yapılabileceğini, sokaklara çıkılabileceğini ve halkın bayrağını kapıp cenazeye koşabileceğini ancak bir çekincesi olduğunu söyledi: "Yeter ki, mayınlı alçaklara karşı verilen mücadeleye siyaset bulaştırılmasın..."

Radikal gazetesi Ankara Temsilcisi Murat Yetkin'de "Türkiye'nin bu sıcak ortamda nasıl seçime gideceği sorulmaya başlamışken de 7 Haziran gece yarısı bildirisi geldi. Genelkurmay'ın bu bildiride, halkı kitlesel tepki göstermeye çalışması zaten yaygın tartışılmaya başlandı. Ancak Irak ve ABD ile ilişkileri boyutu ve seçim süreciyle ilgisi üzerinde de durulmalı" şeklinde yazdı.

Yeni Şafak



Bu haber 272 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,868 µs