En Sıcak Konular

Terörü Kürtçe lanetlediler

10 Haziran 2007 10:26 tsi
Terörü Kürtçe lanetlediler Şırnak'ta düzenlenen "teröre hayır" mitingine katılan yaklaşık 10 bin kişi, Türkçe ve Kürtçe sloganlarla bölücü terör örgütü PKK'yı kınarken Diyarbakır'da düzenlenen mitingde "Türk- Kürt öz kardeşiz" sloganları atıldı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Şırnak kırsalında PKK'lı teröristlere karşı başlattığı Balyoz Operasyonu sürerken, il merkezinde de Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği'nin öncülüğünde "teröre hayır" mitingi düzenlendi. Sivil toplum örgütlerinin destek verdiği Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitinge katılanların sayısı, çevre il ve ilçelerden gelenlerle birlikte 10 bine ulaştı. Çeşitli noktalarda toplanarak ellerinde Türk bayrağı ve Atatürk fotoğrafları ile meydana yürüyenler, Türkçe ve Kürtçe "Bayrağa uzanan eller kırılsın", "Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları attı. Bu sırada 100 metre uzunluğunda bir Türk bayrağı taşındı. Şırnak Vali yardımcıları Sedat Eliuz ve Mümin Öztürk ile 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Ahmet Yavuz, İl Jandarma Komutanı Albay Habib Doğar da katılımcılar arasındaydı. Miting nedeniyle geniş güvenlik önlemleri alınırken, gelişmeler üç askeri helikopterle izlendi.

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve 10. Yıl Marşı söylendi. Şırnak Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Güngör, son olarak Tunceli ve Siirt'te şehitler verildiğini belirterek, "Bizim vereceğimiz bir tek çakıl taşımız bile yok. Şırnak halkı yıllardır terörden zarar gördü. Bu halk terör istemiyor. Akan gözyaşlarının, yetim ve öksüz çocukların, dul kalan kadınların, tek sebebi terör örgütüdür. Zengin yeraltı ve yer üstü kaynaklarına sahip olan ilimizde işsizlikten akşam eve ekmek götüremeyen insanlarımızın var olmasının sebebi de terör örgütünün bölgemizde yaptığı acımasız eylemlerdir" dedi.

Tunceli'nin Pülümür ilçesi Kocatepe Jandarma Karakolu'na PKK'lı teröristlerin düzenlediği saldırıda altı arkadaşıyla birlikte şehit olan Şırnaklı er Burhan Yalçın'ın amcası Mehmet Yalçın da konuşmasında terörü lanetledi.


Diyarbakır'daki Birlik ve Kardeşlik Mitingi'ne 2 bin kişi katıldı

Diyarbakır'da İşçi Partisi'nce (İP) düzenlenen Birlik ve Kardeşlik Mitingi, yaklaşık 2 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. Artık Diyarbakır'dan Brüksel'e gidilmediğini belirten İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Ankara'nın yolu Diyarbakır'dan geçiyor" dedi.

İstasyon Meydanı'nda saat 11.30'da başlayan mitinge Türk bayraklarıyla gelenlerin, Atatürk'ün, dönemin Kürt beyleriyle çekilen fotoğraflarını taşımaları dikkati çekti. Türkü ve şarkılarla coşan kalabalık, "Diyarbakırlım her zaman yanımızda oldu, sen aç iken tok yatmak bize haram olsun", "Diyarbakır Büyük Ortadoğu Projesi'nin değil, Türkiye'nin yıldızı", "Türk-Kürt kardeştir Amerika kalleştir" ve "Katil ABD Ortadoğu'dan defol" yazılı pankartlar açtı. Mardin, Kayseri, Ankara ve Muğla'dan gelenlerin de aralarında yer aldığı katılımcılar, "Ne ABD, ne AB, tam bağımsız Türkiye" sloganları attı.

Ardından kürsüye gelen Perinçek, önünde bir çelik kalkanla konuştu. "Şu anda ABD'nin bütün uzay araçları Diyarbakır'ı gözetliyor" diyen Perinçek, "Yalnız Washington'ın değil, bütün dünyanın gözü şimdi Diyarbakır'da. Gözlerini dört açsınlar, işte en büyük bayrak Diyarbakır burçlarında dalgalanıyor. Washington'a, Brüksel'e, Tel Aviv'e Diyarbakır'dan bayrak gösteriyoruz" diye konuştu. Diyarbakır'da omuz omuza vererek tek yürek, tek kuvvet olarak ABD'ye meydan okunduğunu vurgulayan Perinçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu büyük milleti yeniden ırklara bölmek imkansızdır. Türk, Kürt öz kardeşiz, tek milletiz. Diyarbakır'daki bu kucaklaşma, binlerce yıllık kucaklaşmanın mühürüdür. Türkiye'yi 20 yıldır yönetenler Diyarbakır'ı kendi planlarının üssü yapmak istiyor. 'AB'nin yolu Diyarbakırdan geçer' dediler. Artık Diyarbakır-Brüksel yolu kapalıdır." İP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Müjdeci de ABD ve AB'nin bölgeye düşkünlüklerinin bölge insanının sevmesinden kaynaklanmadığını söyledi. Müjdeci, "Önce Ermeni ve Kürtleri birbirine düşürecekler, sonra İsrail gelip buraya yerleşecek. İP buna izin vermeyecek. Bu devletlerin oyununa gelmeyeceğiz" dedi.


Mahruki de konuştu

AKUT Başkanı Nasuh Mahruki de din, dil, ırk ayrımı yapmadan bugüne kadar yurtiçi ve yurtdışında 745 can kurtardıklarını kaydederek, ayrışma ve kopmanın Anadolu toplumuna yabancı olduğunu, dışardan Türkiye’ye sokulmak istendiğini belirtti. Mahruki, "Her zamandan daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Yaratılmak istenen yapay ayrışmalara asla izin vermeyelim. Terör, korku, sefil ve kirli bir silahtır. Bin yıldır birlikte yaşam genetiğimiz tehdit edilmektedir. Birlikte yaşam karakterimizi bozmaya çalışıyorlar. Terörün varlığını sağlamasına neden olan koşullar ortadan kaldırılmalıdır. Sadece lanetlemekle bu iş çözülmez. Birlikte yaşam kültürünün aşamayacağı engel yoktur'' dedi.


Adana'da teröre lanet

Adana'da 23 sivil toplum örgütü ve siyasi partinin oluşturduğu Ulusal Uyanış Platformu üyeleri terörü lanetledi. Atatürk Parkı'ndaki Atatürk anıtı önünde Türk bayraklarıyla toplanan çoğunluğu kadın yaklaşık 50 kişi saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okudu. CHP Adana Milletvekili Gaye Erbatur'un da katıldığı eylemde "Ne ABD, ne AB, tam bağımsız Türkiye" sloganları atıldı. Genelkurmay'ın terör olaylarına karşı, Türk milletinin kitlesel karşı koyma refleksini göstermesi çağrısında bulunduğunu hatırlatan Ulusal Uyanış Platformu Sözcüsü Melek Kurt, bölücü terör eylemlerinin önlenmesi çağrısında bulundu. Kurt, "Hükümetin terörle mücadele konusunda tutarlı karar vermesini, bunlara yataklık eden ülkelere haddini bildirmesini istiyoruz" dedi. Erbatur ise AKP'nin terörle mücadelede başarısız olduğunu belirterek, tavizkar tutumlarının bölücüleri cesaretlendirdiğini savundu

milliyet



Bu haber 236 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,661 µs