En Sıcak Konular

Erbakan ve DEP'lilere YSK vetosu

10 Haziran 2007 10:06 tsi
Erbakan ve DEP'lilere YSK vetosu YSK, Saadet Partisi’nden Konya birinci sıra milletvekili adayı olan eski RP Genel Başkanı Necmettin Erbakan ile DTP’nin desteklediği bağımsız adaylardan eski DEP milletvekilleri Hatip Dicle, Orhan Doğan ve Selim Sadak’ın adaylıklarını &#

Erbakan’ın adaylığının iptaline “Kayıp trilyon” davasında “özel belgede sahtecilik” suçundan verilen ve kesinleşen mahkumiyeti neden oldu. DEP’lilerin adaylıklarının iptaline ise “terör örgütüne üyelik” suçundan verilen ve 10 yıl cezaevinde kalmalarına yol açan mahkumiyet neden oldu.

AB’ye uyum kapsamında çıkarılan yeni TCK ve CMK’yı gerekçe gösteren Erbakan’ın avukatları, temyiz sürecinin devam etmesi nedeniyle, siyasi yasağın henüz başlamadığını savunmuşlardı. Ancak YSK Erbakan’ın “seçilme yeterliliğine sahip olmadığına” karar verdi.

Saadet Partisi, Erbakan’ın yerine, eski Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Özkafa’yı, Konya 1. sıradan aday gösterdi.

Bucak'a vize

Adı enerji yolsuzluğuna karışan ve “ihaleye fesat karıştırmak” suçundan 7.5 yıl hapis cezasına çarptırılan AKP Ağrı adayı Cemal Kaya ile “Susurluk” davası kapsamında 1 yıl 15 gün hapis cezasına çarptırılan ve bu cezası ertelenen DP Şanlıurfa adayı Sedat Bucak’ın adaylık başvurularına ise, YSK “mahkumiyet kararları kesinleşmediği” gerekçesiyle “vize” verdi.

AİHM’e gidecekler

Eskİ DEP milletvekilleri, karar aleyhine AİHM’e itiraz edeceklerini söyledi. Orhan Doğan, kararı “siyasi” olarak yorumladı. YSK kararlarına itiraz edilemediği ve iç hukuk yolları tükendiği için AİHM’e itiraz mümkün.

 



Bu haber 203 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,480 µs