En Sıcak Konular

Türkiye'deki terör saldırıları Brüksel'de protesto edildi

29 Ekim 2011 18:53 tsi
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde 24 askerin şehit edildiği terör saldırısı Brüksel'de protesto edildi.

Ellerindeki Türk bayraklarıyla AB kurumlarının bulunduğu Schuman Meydanı'nda toplanan Belçikalı Türkler, ''Şehitler ölmez vatan bölünmez'' ve ''Türk Kürt kardeştir PKK kalleştir'' şeklinde sloganlar attı.

Trafiğe kapatılan ve geniş güvenlik önlemleri alınan alanda şehit askerlerin Türk bayrağına sarılı temsili tabutları hazırlanarak üzerine güller bırakıldı.

Şehitler için Kur'an okunan ve dua edilen gösteri konuşmalarla sona erdi.

Gösteriye Brüksel bölge hükümeti devlet bakanı Emir Kır, Brüksel bölge parlamentosu milletvekili Mahinur Özdemir, Flaman bölge parlamentosu milletvekili Veli Yüksel ve Schaerbeek Belediye Başkan Yardımcısı Sait Köse de katıldı.

Bir dönem Flaman devlet televizyonu VRT'de çalışan gazeteci kökenli milletvekili Veli Yüksel, AA muhabirine, Avrupa basınının terör olaylarını yansıtırken daha hassas davranması gerektiğini söyledi.

Terörle mücadelede basına da sorumluluk düştüğünü belirten Yüksel, Avrupa'daki bazı basın yayın organlarının AB terör örgütleri listesinde de bulunan PKK'dan ''Direnişçi ya da gerilla'' diye bahsetmesinin kabul edilemeyeceğini vurguladı.

''Şiddeti araç olarak kullanan bir terör örgütünün asla meşruiyeti olamayacağına'' işaret eden Yüksel, AB'ye de terörle mücade konusunda Türkiye ile daha fazla işbirliği yapması çağrısında bulundu.

Mahinur Özdemir ise Türkiye'de yaşananların asla ''Türk-Kürt çatışması'' olarak değerlendirilemeyeceğini belirterek, terörü protesto gösterisine katılanların önemli bir kısmının Türkiye'nin Kürt kökenli vatandaşları olduğunu belirtti.

Br milletvekili olarak bazen Belçika'da yaşayan Kürt kökenlilerden, terör örgütünün kendilerinden haraç almaya çalıştığı yönünde şikayetler aldıklarına değinen Özdemir, bu tür iddiaların üerine kararlılıkla gidilmesi gerektiğini dile getirdi.

Özdemir, AB'nin kendi sınırları içinde saldırı yapmıyor diye PKK'ya müsamaha göstermesi halinde birgün zararlı çıkabileceği uyarısında bulundu.



Bu haber 719 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,264 µs