En Sıcak Konular

Diyarbakır ve Şırnak terörü lanetledi!

9 Haziran 2007 16:21 tsi
Diyarbakır ve Şırnak terörü lanetledi! Diyarbakır ve Şırnak'taki mitinglerde terör lanetlendi. İşçi Partisi'nin Diyarbakır'da düzenlediği ''Birlik ve Kardeşlik Mitingi'' sürüyor. İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitinge, çoğu İşçi Partili olan yüzlerce kişi katıldı.

Miting, İstasyon Meydanı'nda düzenleniyor.
 
Sabahın erken saatlerinden itibaren katılımcıların gelmeye başladığı meydanda yoğun güvenlik önlemleri alındı. Mitinge, çevre illerden de katılanlar oldu.
 
Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı miting alanında 3 ayrı arama noktası oluşturuldu.
 
Mitingde sık sık "Türk Kürt kardeştir. Amerika kalleştir" sloganları atıldı.
 
BİR MİTİNG DE ŞIRNAK'TA

Bugün teröre karşı bir miting de Şırnak'ta düzenlendi. Şırnak Gazi ve Şehit Aileleri Derneği'nce düzenlenen "Terörü Telin" mitingi, çevre il ve ilçelerden gelen çok sayıda vatandaşın da katılımıyla yapıldı.
 
Erken saatlerde çevre illerden araçlarla Şırnak'a gelen çok sayıda vatandaş Cumhuriyet Meydanında toplandı. Şırnak Gazi ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Güngör, mitingde yaptığı konuşmada, yıllardır ülkenin başına bela olan terörü lanetlemek için toplandıklarını belirterek, "Amacımız çocuklarımıza huzurlu bir gelecek bırakmak, vatanımızın birliğini vurgulamak ve bir araya gelerek kutsal bir görevi yerine getirmektir" dedi.
 
Eski Şırnak Belediye Başkanı Beşir Tatar da herkes gibi kendilerinin de şehitlerine ağladıklarını, kiminin operasyonda, kiminin nöbette, kiminin yemekte kiminin ise yollarda hain kurşunlara ve mayınlara hedef olduğunu söyledi.

Tatar, "İçimize nifak tohumu sokmaya çalışanlar var. Bin yıldan beri kardeşçe yaşayan, aynı cephede savaşmış, aynı haklara sahip kişileri birbirine düşürmeye hiçkimsenin gücü yetmeyecektir" dedi.
 
Daha sonra mitinge katılanlar ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüşe geçti. Yürüyüş, Cumhuriyet Caddesi, Ömer Kabak Meydanı ve Karayolları kavşağından sonra tekrar Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdi.
 
Miting ve yürüyüş boyunca askeri helikopterlerin şehrin üzerinde uçtuğu gözlenirken, bazı geçici köy korucuları da silah ve bombalarıyla yürüyüşe katıldı.Yürüyüşe bazı ilçe belediye başkanları ile kaymakamlar da katıldı.
 
"Birleşmenin yolu Diyarbakır'dan geçiyor"
 
İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Diyarbakır'da gerçekleştirecekleri "Birlik ve Kardeşlik Mitingi"ne ilişkin, "Bir zamanlar bazıları AB'nin yolu Diyarbakır'dan geçiyor diyordu. Şimdi birleştirmenin yolu Diyarbakır'dan geçiyor" dedi.
 
Perinçek, Diyarbakır'a hareketinden önce yaptığı açıklamada, "kucaklaşma" mitingi olacağını belirterek, "Başka mitinglerin adlarıyla karıştırılmamalıdır. Birlik ve kucaklaşma mitingidir. Halkı kazanan, savaşı kazanır. Diyarbakır, Ankara'nın yoludur. Türkiye'yi birleştiren iktidar olacaktır. İşçiPartisi Türkiye'yi Diyarbakır'da birleştiriyor ve iktidar yolunda yürüyor" diye konuştu.

"Teröre Karşı Sessiz Miting"
 
Öte yandan Cumhuriyet Mitingleri'nden sonra şimdi de "Teröre Karşı Sessiz Miting" düzenlenecek.
 
Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesindeki "Teröre karşı kitlesel refleks gösterilsin" açıklamasının ardından, sivil toplum örgütleri harekete geçti..
 
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Profesör Türkan Saylan, "Türk halkı olarak şehitlerimiz için içimiz yanıyor. En kısa zamanda terörü tüm toplumca lanetleyecek bir sessiz miting yapma girişimi başlatacağız" dedi.
 
"Teröre Karşı Sessiz Miting" İstanbul'da yapılacak ancak hangi dernek ve kuruluşların düzenleyeceği, önümüzdeki günlerde netleşecek.

CNNTurk



Bu haber 413 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,953 µs