En Sıcak Konular

CHP'den "kitlesel reflekse" destek: Ordu feryat ediyor!

9 Haziran 2007 15:21 tsi
CHP'den CHP’liler, son aylarda tırmanan terör olaylarına karşı hükümeti sessiz kalmakla ve üzerine düşen görevi yapmamakla suçladı. CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, “ordu feryat ediyor. Her gün gelen şehit haberleriyle bağrımız yanıyor" derken, mi

CHP’liler, son aylarda tırmanan terör olaylarına karşı hükümeti sessiz kalmakla ve üzerine düşen görevi yapmamakla suçladı. CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, “ordu feryat ediyor. Her gün gelen şehit haberleriyle bağrımız yanıyor" derken, milletvekilleri artan terör olayları karşısında AKP hükümetini suçlarken, Genelkurmay Başkanlığı’nın tek çareyi siyasi iradeden değil, halkın desteğinde aramakla bulduğunu savundular.

CHP’liler, tırmanan terör olaylarına duydukları tepkiyi ANKA’ya değerlendirdiler.

HALK YANIP TUTUŞUYOR

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol: “Terör aldı başını gidiyor. Her gün şehit haberleri alıyoruz. Halk şehit cenazelerinde yanıp tutuşuyor. Hükümet hayret verici bir şekilde sessiz kalıyor, tavrını koyamıyor. Ordumuz ise feryat ediyor."

TERÖRÜN DİNİ İMANI ADRESİ YOK

CHP Van Milletvekili Mehmet Kartal:

“CHP önceki yıllarda da Meclis’i olağanüstü toplantıya çağırdı. Her gün şehit haberleri geliyor. Başbakan’ın, ‘Kuzey Irak’ı muhatap almıyorum’ demesi çözüm değil. Orda 13 yıldan beri fiili bir otorite vardı. Hem Irak nezdinde hem de liderleri nezdinde PKK’yı önlemek lazım. Kuzey Irak’ta zaten 1996’dan beri 26 kilometrede askerlerimiz var. Peşmergeler de Türk ordusuyla birlikte PKK‘ya karşı direniyor. Birleşmiş Milletler nezdinde Irak devletine nota verilmeye çalışılıyor. Terörü lanetliyoruz dini imanı adresi yok. Bir sürü günahsız insanlarımız öldürülüyor. Kitlesel refleks nasıl etkili olur ülkemizde. Terörle problemleri olan diğer ülkeler de miting düzenliyor. Psikolojik destek alıyor. Bu ülkemizde nasıl etki yaratır ona bakmak lazım. Etki tepki yaratır. Kürdün ve Türkün problemi yok. Yoksulluk işsizlik had safhada. Herkesin, Genelkurmay Başkanlığı’nın çağrısına iyi niyetle yaklaşacağından endişe ediyorum. Bazı çevreler bunu provakasyon olarak kullanabilir. Bu yabancı ülkelerin, Türkiye’ye oynadığı bir oyun bir kışkırtmadır."

SİYASİ LİDERLER KÜRTLER ÜZERİNDEN SİYASİ RANT SAĞLIYOR

CHP Mardin Milletvekili Mahmut Duyan:

“Bir ülkenin başbakanı ‘Kürt sorunu var’ diyorsa ve bunun ne olduğunu söylemiyorsa çok ciddi sorunlar var demektir. Bir kaç ‘oy alayım’ diye Kürt sorunu var diyor ve çözmüyor. Ben kürdüm aklıma bir sürü soru geliyor. Başbakan oluşan olaylar karşısında sesiz kalıyor. Ve susuyor. Sorun nedir? Bu olaylarla ilgili Meclis iki kez toplandı ama ne karar aldı anlayamadım. Herkes konuştu ve sadece tutanaklara geçti. Herkes güneydoğudaki insanlar üzerinden siyasi hesap yapıyor. Liderler güneydoğu insanları üzerinden bir çıkar elde etmeye çalışıyor. Bu bölgenin sorunu nedir soran yok. Güneydoğu illerinde bir anket yapılsa, kimse bölünme istemediği sonucu ortaya çıkar. İsteyenler vardır elbet, ama yüzde 70 istemez. Genelkurmay her şeyi söyleyebilir. Çocuğu evladı ölüyor, tabii ki feryat edecek."

GENELKURMAY HALKIN İRADESİNE İHTİYAÇ DUYUYOR

CHP Hatay Milletvekili Gökhan Durgun:

“Türkiye’nin terörle karşı karşıya kaldığı problemler 2002 yılında başladı. AKP, terörü sıfır noksanda aldı. Her gün art arda gelen terör en üst seviyeye ulaştı. Teröre karşı gereken önlemleri hükümet yapmıyor ve yapmamaya da devam ediyor. Başbakan ve bakanlar çıkıp açıklama yapma cesaretlerin bulamıyorlar. Bu konuda hükümet siyasi irade koyamadığı için, Genelkurmay halkın iradesine ihtiyaç duyuyor. Çünkü ortada bir siyasi irade yok."

Milliyet



Bu haber 381 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,676 µs