En Sıcak Konular

MHP'nin yeni listesi!

9 Haziran 2007 15:15 tsi
Yerini beğenmeyen Disiplin Kurulu Başkanı Vahit Kayırıcı listeden çıkarıldı. Boş yerlere de yeni isim bildirildi

Milliyetçi Hareket Partisi aday listelerinde değişikliğe gitti. Boş bulunan Hakkari ve Bingöl 3. sıraya aday koyan MHP, aralarında Çorum 2. sırada yer aldığı için Parti Disiplin Kurulu Başkanlığı’ndan istifa eden ve adaylıktan çekilen Vahit Kayırıcı’nın da bulunduğu 4 ismi çıkararak yerine yeni isimler koydu.

İki boş adaylık dolduruldu

MHP, 4 Haziran’da Yüksek Seçim Kurulu’na verdiği milletvekili aday listesinde değişiklik yaptı. YSK’ya dün bildirilen yeni listede 2 boş adaylık doldurulurken, 4 isim listeden çıkarıldı ve yerine yeni isimler yerleştirildi. İlk listede boş bulunan Hakkari 3. sıraya Hurriye Deniz’i yerleştiren MHP, Bingöl 3. sıraya da Mehmet Solmaz’ı koydu. Aydın dördüncü sırada yer alan MHP İl Disiplin Kurulu Üyesi Osman Tosun’un listedeki yerini beğenmeyip görevinden istifa etmesi ve adaylıktan çekilmesi üzerine yerine Yusuf Kiremitçi getirildi. Diyarbakır yedinci sırada bulunan Fidan İşcan yerine eski Bismil İlçe Başkanı Arap Koluman, Balıkesir sekizinci sırada yer alan Ahmet Güzel yerine de Mehmet Hasar yerleştirildi.

Kayırıcı’nın yerine emekli albay

Bu arada, 1997 yılındaki MHP Kongresi’nde Devlet Bahçeli’nin karşısına aday olarak çıkan Muharrem Şemsek’in Çorum’da listebaşı yapılıp kendisinin ikinci sırada yer verilmesine tepki göstererek, MHP Merkez Disiplin Kurulu Başkanlığı’ndan istifa eden eski milletvekili Vahit Kayırıcı adaylıktan da çekildi. Kayırıcı’nın yerine Çorum 2. sıra adayı olarak emekli Jandarma Albay Mustafa Hidayet Vahapoğlu getirildi. Vahapoğlu’nun son olarak MGK Genel Sekreterliği’nin Ermeni Soykırımı İddialarıyla Mücadele Komitesi’nde müşavir olarak görev yaptığı öğrenildi.

Bahçeli Adana’da start veriyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün Adana’da yapılacak mitingle 22 Temmuz seçimi için start verecek. İstasyon Meydanı’nda saat 14.00’de başlayacak mitinge Bahçeli’nin memleketi Osmaniye ve Mersin’in de aralarında bulunduğu çok sayıda ilden katılım olması bekleniyor. Miting için partinin otobüsleri de hazırlandı. Otobüslerin üzerinde yalnızca “Milletin İktidarı” sloganına yer verilirken, ayrıca Bahçeli’nin fotoğrafı ve üç hilalli parti logosu bulunuyor.

Vatan



Bu haber 601 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,409 µs