En Sıcak Konular

Şehit cenazesinde Gül'e protesto!

9 Haziran 2007 15:13 tsi
Siirt'te mayın patlaması sonucu şehit olan Jandarma Er Kadir Yalçın için Kocatepe Camisi'nde tören düzenlendi

Törende, şehit erin babası Hasan yalçın, annesi Meryem Yalçın ve üç kardeşi ile nişanlısı Sibel Yalçın taziyeleri kabul etti. Kadir Yalçın'ın dedesi Hasan Akkoç da torununun askerde çekilmiş bir fotoğrafını tören boyunca kucağında taşıdı.

Törene, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, İçişleri Bakanı Osman Güneş, Devlet Bakanları Ali Babacan ve Beşir Atalay, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert, Deniz Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yener Karahanoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal, Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, ATO Başkanı Sinan Aygün ve öteki yetkililer katıldılar.

Tören için cami avlusunda toplanan vatandaşlar, göz yaşlarını tutamamazken, bazılarının fenalaştığı görüldü.

Cenaze törenine gelen bir gruptakiler, üzerinde ''Ne zaman bitecek bu acı'', ''Yatan kelle değil, Türk evladı'' yazılı dövizler taşıyarak, ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'', ''Şehidim hakkını helal et bize'' şeklinde slogan atarak, tekbir getirdi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, şehit er Yalçın'ın ailesine taziyelerini sunarken, son olarak dedesi Hasan Akkoç ile görüştü. Bu sırada duygulandığı gözlenen Büyükanıt, protokoldeki yerini aldıktan sonra göz yaşlarını sildi.

Abdullah Gül'ün şehit erin ailesine taziyelerini sunduğu sırada avluda bekleyenlerden bazıları ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'', ''Yan gelip yatmıyor, can verip yatıyor'' şeklinde sloganlar attılar. Bu sırada, törene katılan kadınlardan bazılarının ''Bu son olsun'', ''Analar ağlamasın'' diye seslendikleri duyuldu.

Protokoldekilerin yerini aldıktan sonra, öğle namazından çıkanların da katılımıyla şehit er Kadir Yalçın'ın cenaze namazı kılındı.

Yalçın'ın cenazesi omular üzerinde top arabasına konularak bir süre taşındı. Bu sırada törene katılan protokoldekiler ve vatandaşlar top arabasının ardından bir süre yürüdüler. Şehidin tabutu daha sonra cenaze aracına alınarak Cebeci Askeri Şehitliği'ne götürüldü.

Protokoldekilerin top arabasının ardından yürüyüşü sırasında Abdullah Gül, protestolarla karşılaştı. Gül'e yaklaşarak terki göstermeye çalışan bir kişi polisler tarafından uzaklaştırıldı.

Törene katılanlar, Genel Kurmay Başkanı Büyükanıt'ı ise zaman zaman alkışladılar. Orgeneral Büyükanıt'ın camiden ayrılışı sırasında, şehit yakınlarından bazıları ''Asın bu Apo'yu'', ''Yeter artık'' şeklinde seslendi.

Kocatepe Camisi'ndeki cenaze töreni sırasında güvenlik önlemi alan polislerle gazeteciler arasında sık sık tartışmalar yaşandı.

Şehit Er Kadir Yalçın'ın cenazesi, ailesi, yakınları ve vatandaşların katıldığı törenle Cebece Şehitliği'nde toprağa verildi.

zaman



Bu haber 519 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,684 µs