En Sıcak Konular

Vanlılar acilen çadır istiyor

26 Ekim 2011 22:57 tsi
Van'da meydana gelen deprem sonrasında evsiz kalan ve hasarlı olduğu için evlerine giremeyen yüzlerce kişi çadır bekliyor.

Şimdiye kadar 470 dolayında can kaybı, 1300 civarında da yaralının olduğu deprem, yüzlerce insanı evsiz bıraktı. Evleri depremde yıkılan ya da hasarlı olduğu için evine giremeyen çok sayıda kişi, çadırlara mecbur kaldı. Depremde hasarlı binaların çokluğu çadır talebini daha da artırdı. Havaların giderek soğuduğu Van'da ve Erciş'te insanlar çadır yetersizliğinden şikayetçi.

Evlerine giremeyen insanlar ya derme çatma çadırlarda ya da Kızılay veya Kimse Yok mu tarafından verilen çadırlarda kalıyor. Havaların yağışlı ve soğuk olması deprem mağduru insanların günlük hayatını daha da zorlaştırıyor. Kimi vatandaşlar çadırlarının yanı başında yaktıkları ateşle ısınırken, kimileri ise bu kritik süreci araçlarında geçirmeyi tercih ediyor.

Erciş ve Van'da Cihan Haber Ajansı (Cihan)'a konuşan kent sakinleri öncelikle yaşanan çadır sıkıntısına dikkat çektiler. Başta çadır olmak üzere gelen diğer yardım malzemelerinin dağıtılmasında ciddi aksamaların yaşandığını ifade eden Vanlılar, bu soruna acilen çözüm getirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Bu arada yardım amaçlı gelen çadırların dağıtımında yaşanan koordinasyon sorunları çadırların asıl ihtiyaç sahiplerine ulaşmasında aksamalara sebep oluyor. Kimi kent sakinleri ise gelecek tüm yardımların asıl ihtiyaç sahiplerine ulaşması adına Vanlı olmayan kişi veya teşkilatlarca yapılmasını önerdi.

cihan

Bu haber 669 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,854 µs