En Sıcak Konular

'Avrupalılar teröriste terörist desin'

26 Ekim 2011 22:09 tsi
'Avrupalılar teröriste terörist desin' Bakan Bağış, Avrupa'da bazılarının Türkiye'nin AB üyeliğiyle ilgili olarak ''Biz kediye kedi deriz'' açıklaması yaptığını belirterek, ''Biz o Avrupalıların teröriste de terörist demesini bekliyoruz, teröriste de terörist muamelesi yapmasını bekliy

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından desteklenen ve Ankara Valiliği tarafından hayata geçirilen ''Başkent AB yolunda Kenetleniyor'' projesinin tanıtımı Ankara'da yapıldı.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, toplantıda yaptığı konuşmada, ''Türkiye'nin AB'li kimliğini sorgulamak kimsenin haddi değil'' diyerek Avrupa'da bazılarının ortaya çıkıp ''Biz, kediye kedi deriz'' gibi açıklamalar yaptığını belirterek, ''Biz o Avrupalıların teröriste de terörist demesini bekliyoruz, teröriste de terörist muamelesi yapmasını bekliyoruz. Çünkü Avrupalılar da şunu unutmasınlar Berlin'in, Paris'in, Brüksel'in güvenliği Şırnak'ta başlar, Batman'da başlar'' diye konuştu.

Türkiye için AB sürecinin sonuçtan daha önemli olduğunu söyleyen Bağış, her geçen gün daha azimli adımlar attıklarını, bazılarının engellemeleriyle Türkiye'nin müzakere sürecini yavaşlatabileceklerini ancak reform sürecini sadece kamçılayabileceklerini kaydetti.

Van'da meydana gelen depremin ardından Ankara'nın gösterdiği hassasiyetin başkent olmayı ne kadar hak ettiğini gösterdiğini belirten Bağış, Ankara'nın hemen yardım konvoylarını yollara çıkarmasının kardeşlik dokusunun en güzel kanıtı olduğunu söyledi. Deprem haberi geldiğinde 80 ilin Van için seferber olduğunun altını çizen Bağış, ''Bu olay gösterdi ki bu ülkenin birlik ve beraberliğini, kardeşliğini kimse bozamaz'' ifadelerini kullandı.

2010 yılı Avrupa ödülünün Ankara'ya çok yakıştığını ifade eden Bağış, Ankara'nın AB standartlarına hazır olduğuna inandıklarını belirterek, bunu görmek istemeyen ''bazı dar vizyonlu Avrupalılar''ın Ankara'ya geldiklerinde utandıklarını söyledi.

Bağış, ''Ankara'nın mutluluğu ve huzuru Türkiye'nin mutluluğu ve huzurudur. Bizler burada mutluysak Türkiye mutludur. Ankara ne kadar dik durursa milletimizin başı da o kadar dik durur. Eğer Ankara başını öne eğerse milletimizin de başı öne eğilir'' diye konuştu.

-''Ankara, bölgenin umudu''-

1999 yılındaki depremde Ankara'nın deprem bölgesine ulaşmasının günler aldığını belirten Bağış, şunları kaydetti:

''Ama hamdolsun bugün depremden birkaç saat sonra Türkiye'nin Başbakanı 6 bakanıyla deprem bölgesinde bizzat araştırma koordinasyon çalışmalarına öncülük edebiliyor. Orada, alanda çalışan kardeşlerimizi motive etmek için elinden geleni yapabiliyor. İşte Türkiye'nin geldiği nokta budur. İşte Ankara'nın geldiği nokta burasıdır.''

Ankara'nın daha önceleri kendi sorunlarını bile çözemediğini ancak şu anda kendi dertlerinin yanı sıra bölgenin sorunlarına eğilebildiğini kaydeden Bağış, bugün Gazze'nin, Saraybosna'nın gözünün ve kulağının Ankara'da olduğuna vurgu yaptı.

Bakan Bağış, ''Ankara, bölgemizdeki insanların, sadece bizim vatandaşlarımız değil, Ortadoğu'da, Balkanlarda, Kafkas bölgesinde de, Hazar bölgesinde de insanların umudu haline gelmiştir. Onun için Ankara, bugün farklı bir noktadadır'' ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin artık çok farklı bir ligde oynadığını ifade eden Bağış, Ankara'nın da dünya başkentleri arasında farklı bir noktada bulunduğunu belirterek, Türkiye pasaportunun bölgenin en değerli pasaportu olması sürecinin, AB İlerleme süreci olduğunu kaydetti.

''Kurtuluş Savaşı'nın bayraktarlığını yapan Ankara, şimdi de başka bir mücadelenin kalkınmanın, demokratikleşmenin, şeffaflaşmanın, sivilleşmenin bayraktarlığını yapıyor'' diyen Bağış, Ankara'nın bu nedenle AB'ye hazır olduğunu dile getirdi.

Türkiye'nin yapılamaz denileni yaptığını anlatan Bağış, OECD'nin 2050 yılında Türkiye'yi Almanya'dan sonra Avrupa'nın en büyük ekonomisi olarak gördüğünü ilan ettiğini söyledi.

Türkiye'nin büyümesinde küresel sermayenin büyük önemi olduğunu vurgulayan Bağış, Türkiye'ye son bir yılda giren küresel sermayenin yüzde 92'sinin AB üyesi ülkelerden geldiğini, Türkiye'nin AB'nin bütün kurumlarında kendini gösterdiğini aktardı.

-Ankara Valisi Yüksel-

Ankara Valisi Alaattin Yüksel de yaptığı konuşmada, AB çalışmalarından yararlanmak için ''İllerimiz AB'ye hazırlanıyor'' projesi kapsamında 79 ilin proje sunduğunu ancak sadece 25 ilin projesinin kabul edildiğini belirterek, bu iller arasında Ankara'nın da bulunduğunu bildirdi.

Türkiye'nin ve Ankara'nın Avrupalılığından hiç kimsenin şüphe duyamayacağını belirten Yüksel, Avrupa'da bazı kimselerin imtiyazlı ortaklık gibi ''abuk subuk ve çakma'' dayatmalarla ortaya çıktıklarını ve bunun asla kabul edilemeyeceğini ifade etti.

Ankara'nın medeniyet yolunda ilerlemeye devam edeceğini söyleyen Yüksel, Ankara'nın ve Türkiye'nin tam üyeliğe hazır olduğunu söyledi ve ''Başkent AB yolunda kenetleniyor'' projesine yürekten inandıklarını kaydetti.

Vali Yüksel program sonunda Bakan Bağış'a Hitit testisi hediye etti.

aa

Bu haber 814 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,076 µs