En Sıcak Konular

Cumhurbaşkanı: Van'a gideceğim ama..

26 Ekim 2011 14:23 tsi
Cumhurbaşkanı Gül, deprem bölgesine gidiş tarihiyle ilgili olarak, 'Van'a gideceğiz, ama orada insanların çalışmasını aksatmamak için şu anda değerlendiriyoruz ve orayla irtibat içerisindeyiz. Yoksa aklımız fikrimiz orada. Ama fiziken buradayız' dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Filipinler'in Ankara Büyükelçisi Marilyn Jusayan Alarilla’yı Çankaya Köşkü’nde kabulü öncesinde basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Basın mensuplarının Van’ı ziyaretlerine ilişkin sorusu üzerine Cumhurbaşkanı Gül, “Dün de belirttiğim gibi Van’a gideceğim. Ancak oradaki çalışmaları aksatmamak için değerlendiriyoruz ve orası ile irtibat içerisindeyiz. Yoksa aklımız fikrimiz orada, ama fiziken buradayız. Biliyorsunuz ki bizler gidince oradaki esas iş görmesi gereken insanlar, acil yardım bekleyen insanların başında olması gerekenler o işlerini biraz ihmal edebiliyorlar. Bu bakımdan onu bekliyoruz” dedi.

İSRAİL’İN YARDIM TEKLİFİ

İsrail Dışişleri Bakanı’nın sözcüsünün bir açıklama yaptığı ve Van’a 7 tane taşınabilir prefabrik ev gönderdiklerini söylediğini hatırlatan bir basın mensubunun, “Sizin, bir süre önce İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ile bir görüşmeniz oldu. İki ülke arasındaki ilişkileri, İsrail’in yardımlarını nasıl değerlendiriyorsunuz ?” şeklindeki sorusuna cevaben de Cumhurbaşkanı Gül, “Biliyorsunuz sadece İsrail değil ki, birçok devlet başkanı, belki 20’ye yakın Devlet Başkanı telefon etti ve hepsi de yardıma hazır olduklarını söylediler. İhtiyaç söz konusu olduğunda Dışişleri Bakanlığı tarafından duyuruldu ve herkes yardımlarını koşturuyor. Sadece İsrail değil, başka ülkelerden de her yerden yardım geliyor.

Herhangi bir ülkeye karşı bir ayrıcalık söz konusu değil. Sadece Azerbaycan ve İran onlar, sormadan yakın oldukları ve komşu oldukları için ilk gün hemen yardıma geldiler. Herhangi bir izin almadan, bize sorma ihtiyacı duymadan koştular. Ama diğer birçok ülke, ‘İhtiyaç varsa biz de gelmek istiyoruz. Yardım etmek istiyoruz’ dediler biliyorsunuz. Türkiye ilk etapta bir uluslararası yardım çağrısı yapmadı. Ama daha sonra belli konularda yardım talebinde bulundu ve her ülke koştu, elinden geleni yapıyor şimdi” şeklinde konuştu.

29 EKİM RESEPSİYONUNUN İPTALİ

Cumhurbaşkanı Gül, 29 Ekim resepsiyonunun iptal edilmesi kararında terör saldırılarının etkili olup olmadığına ilişkin soruya da, bu kararda hepsinin söz konusu olduğunu ifade etti.

Bu haber 669 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,872 µs