En Sıcak Konular

Disiplinlik vekil: Mücadelem devam edecek!

26 Ekim 2011 13:49 tsi
MHP Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç, partisinin disiplin kuruluna sevk edilmesini sitem dolu sözler ile değerlendirdi.

MHP Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç, partisinin disiplin kuruluna sevk edilmesini değerlendirirken, ''Bu parti benim yuvam. İnsanlar yuvalarından istifa etmezler. Mücadele burada devam edecek'' dedi.

İrbeç, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin yaptığı bir açıklamada, kendisine yönelik olarak, ''dengesiz ve disiplinsiz'' nitelemelerini kullandığını hatırlattı.

Hiç kimsenin itibarının kamuoyu önünde siyasi tartışma konusu yapılamayacağını savunan İrbeç, şöyle devam etti:

''Şahsıma yapılan hukuki dayanaktan yoksun suçlamalar, siyasi korkutma, linç ve bel altında vurma seviyesine inmemelidir. Ben şu anda bana atfedilen hangi olayın dengeli veya dengesiz olduğunu bilmiyorum. Milletime karşı oldukça duyarlı bir milletvekiliyim. Şehit ailelerini bir milletvekilinin ziyaret etmesini ve güzergah üzerinde bulunan illere uğramak istemesini mayın ve tuzağa benzetmek, hukukun insaf ölçüleri içinde kabul edebileceği bir davranış değildir.

Sayın Genel Başkan, hayatı boyunca bir defa bile karakola davet edilmemiş birisini, nasıl olur da 3 ay içerisinde 'siyasi bir mayına' dönüşür? Nasıl bir suç unsuru tespit ettiniz? Bu konuyla ilgili bizzat Genel Başkan'dan tatmin edici bir açıklama beklemek hakkımdır. Geçmişte örnek davranışlarıyla birçok üst düzey görev üstlenmiş bir milletvekilini 'disiplinsizlik ve dengesizlikle' suçlamak, iki gün sonra da 'o içimizdeki siyasi mayın' açıklaması yapmak çok büyük bir kusurdur ve TBMM adına görev üstlenmiş bir milletvekiline karşı siyasi nezaketten oldukça uzak ve itibar zedeleyici bir söylemdir. Bu durum hele bir parti liderine hiç yakışmaz.''

İrbeç, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Bir gazetecinin, ''İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?'' sorusuna İrbeç, ''AK Parti'den prensiplerim gereği istifa etmiştim ama bu parti benim yuvam. İnsanlar yuvalarından istifa etmezler. Mücadele burada devam edecek'' yanıtını verdi.

İrbeç, bir başka gazetecinin, ''İhraç kararı gelirse o zaman nasıl bir tavır takınacaksınız?'' sorusu üzerine İrbeç, ''Türkiye, bir hukuk devleti. Suçumun ne olduğunu bilmiyorum halen. Basın aracılığıyla bir suçlama yapıldı. Tarafıma yazılı, tespitli bir suçlama ulaşmadı. Bugün yurtdışına çıkıyorum ama avukatıma talimat verdim. O alacak suçlamayı'' diye konuştu.

Bir başka soru üzerine İrbeç, ''suçlamayı öğrendikten sonra hukuki sürecin çalıştırılacağını'' söyledi.

AA

Bu haber 581 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,683 µs