En Sıcak Konular

Televizyon böyle insanlıktan çıkarttı

9 Haziran 2007 11:02 tsi
Televizyon böyle insanlıktan çıkarttı BNN TV’de ekrana gelen ‘Big Donor Show' gelen tepkiler üzeirine apar topar şaka diyerek yayından kaldırıldı. Ama Türk Televizyonlarına bakın ne teklif edildi? İşte o mektup

Organ için yapılan televizyon şovu Türk izleyiciye ilham kaynağı oldu. Türk televizyonlarına bir mektup göndererek, umutsuz kanser hastalarının kobay olarak kullanılacağı bir televizyon programı önerisinde bulunan vatandaş, programın nasıl olacağını madde madde yazdı.

Hollanda’nın BNN Televizyonu’nda yayınlanmaya başlayan ‘Big Donor Show’un (Büyük Organ Şovu), bir benzerini de Türk televizyon izleyicileri televizyon kanallarına program önerisi olarak gönderdi. Yayınlanmaya başladığında büyük tepki çeken ‘Büyük Organ Şovu’nda, ölmek üzere olan bir kadın böbreğini bağışlamak için yarışmaya müracaat eden üç kişiden birini seçecekti. Program tepkiyle karşılanınca, işin şaka olduğu açıklanarak, program sonlandırılmıştı.

Bir vatandaş televizyon kanallarına gönderdiği mektupla, kanser hastalarının kobay olarak kullanılacağı bir programın yapılmasını istedi. Televizyon kanallarına Sakarya’dan mektup yazan M.Ö isimli vatandaş, ‘Tıbbı tedavisi bitmiş ümitsiz kanser hastaları için bir program yapmanızı öneriyorum’ cümlesiyle başlayan mektubunda; umutsuz kanser hastalarının kobay olarak kullanılacağı bir program önerisinde bulundu.

Kanser hastası kardeşini 20 günde iyileştirdiğini iddia ettiği bir kimyasal maddenin, programda gönüllü kobaylar üzerinde denenmesini isteyen M.Ö programın nasıl ilgi çekeceğini de mektubunda anlattı.

 “Program için 5 adet akciğer, göğüs, beyin kanseri olan ve gönüllü olarak kimyasalı kullanacak hastanın temin edilmesi…” cümlesiyle başlayan program teklifi, “Her safhanın merakla takip edilecek bir şekle kavuşturularak kamuoyuna sunulması” şeklinde sona eriyor.

İşte o mektup:

Haber7



Bu haber 363 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,808 µs