En Sıcak Konular

Sivil yardımda jet hızı

26 Ekim 2011 08:53 tsi
Van'da meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremin ardından Türkiye, saatler içinde harekete geçerek depremzedenin imdadına koştu.

Yardımlar aynı hızla büyüyerek devam ediyor. Uşaklılar 50 bin battaniye yollarken, Coca-Cola Vakfı 1 milyon dolar bağışlıyor. Sürat Kargo da yardım kolilerini ücretsiz taşıyacak.Geçtiğimiz pazar günü Van'da meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki yer sarsıntısı sonrası depremzedeler için Türkiye saatler içinde harekete geçerek depremzedenin imdadına koştu. Hızlı başlayan yardım seferberliği devam ediyor. Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanındaki şirket, kurum ve kuruluşlardan Van'a yardım yağıyor.

Uşaklı battaniye üreticilerinin bağışladığı 26 bin battaniye önceki gece kargo uçaklarıyla Van'a gönderildi. Şehirdeki battaniye fabrikaları Van'a battaniye, göndermek için yurtdışı siparişlerini erteledi. Uşak Valisi Özdemir Çakacak, kargo uçaklarına yüklenen battaniye, kilim ve tıbbi malzemelerin 24 saatte toplandığını söyledi. Uşak'ta valiliğin açtığı yardım kampanyasında bir günde depremzedeler için 26 bin battaniye, bin adet kilim bağışlandı. Vali Çakacak, "Birkaç gün içinde 50 bin battaniyeyi bölgeye göndermiş olacağız." dedi.

Türk Telekom, depremzedelere yardım ve destek faaliyetleri kapsamında deprem bölgesinde, ekim ayı sonuna kadar ev ve iş telefonlarından yapılan tüm şehir içi ve şehirler arası aramalardan ücret almayacak. Ayrıca deprem bölgesindeki ankesörlü telefonlardan ekim ayı sonuna kadar ücretsiz görüşme yapılabilecek.

Sürat Kargo, depremin vurduğu Van ve çevresine ulaştırılacak yardımlar için ücretsiz kargo gönderme kampanyası başlattığını duyurdu. Türkiye Ziraat Odaları Birliği de yardım kampanyası başlattı. TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, "Birliğimize kayıtlı 5 milyon çiftçimiz felakete uğrayan Vanlı kardeşlerini yalnız bırakmayacak." açıklaması yaptı. Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (SETBİR) deprem sonrası, et ve süt ürünlerinden oluşan bir TIR dolusu yardımı dün sabah bölgeye gönderdi.

Sırma Su, Kimse Yok mu Derneği aracılığıyla Van'daki depremzedelere 200 ton su gönderdi. Sırma Su Yönetim Kurulu Başkanı Davut Dişli, "Kimse Yok mu Derneği aracılığıyla 200 ton suyu bölgeye yönlendirdik. Gönderilen suların en ücra köye bile ulaşımı sağlanacak." dedi.

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Başkanı Selamet Aygün, "Acil ihtiyaç maddelerinin başında su, ısıtıcılar ve battaniye geliyor. Yardımlarımız sürecek." diye konuştu.

Coca-Cola Türkiye de Sapanca fabrikasından TIR'larla su sevkine başladı. Coca-Cola Vakfı ise Türk Kızılayı'na 1 milyon dolar bağışlıyor. Bağışın 850 bin dolarlık bölümü Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içinde yürütülecek Erciş bölgesindeki ilköğretim kurumlarının yeniden inşasında, geri kalan 150 bin dolar ise depremzedelerin barınma ihtiyaçlarını karşılamada kullanılacak.

Eczacıbaşı Grubu kurumsal yardım kampanyası başlattı. Grup kuruluşları hijyen ve temizlik ürünlerini Kızılay aracılığıyla bölgeye gönderdi. Ayrıca sağlık ürünlerini ihtiyacı olan sağlık kuruluşlarına iletti. Eczacıbaşı gönüllüleri ise şirket çalışanları arasında ayni yardım kampanyası başlattı.

TÜSİAD, Van depremi için üyelerden temin edilecek yardımlara ilişkin özel bir hesap açıldığını ve toplanan meblağın Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'na devredileceğini bildirdi. TÜSİAD, üyelerinden toplayacağı yardım için özel hesap açtı.

Aktifbank kasım ayında işlemlerden elde edeceği kârın yüzde 5'ini depremzedelere göndermek üzere fon oluşturdu. Fondaki miktar 150 bin liradan az olmamak üzere Van'a gönderilecek.

Vakıfbank, Van Merkez ve İpekyolu şubelerinden kullanılan ticari ve bireysel kredileri 3 ay ödemesiz olmak üzere gecikme faizsiz 60 ay vadeyle yeniden yapılandırdı.

Bursa Sanayicileri ve İş Adamları Derneği Başkanı Mehmet Arif Özer, Van'a okul yaptıracaklarını açıkladı.

Bursaspor, 30 Ekim Pazar günü sahasında Manisaspor ile oynayacağı maçtaki tribün hasılatının tamamını Van'a gönderme kararı aldı.

Mersin Toptancı Hal Kompleksi'ndeki esnaflar depremzedeler için 50 ton meyve ve sebzeyi 4 TIR'a yükleyerek bölgeye gönderdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Van'a 100 bin kişilik gıda malzemesi, 200 bin adet altın çörek, 30 bin kişiye sıcak yemek kapasiteli mobil mutfak, 5 bin ekmek üretme kapasiteli mobil fırın, 50 mobilya banyo, 2 bin battaniye, 14 jeneratör 5 su tankeri, 1 İSKİ klorlama aracı, 2 TIR içme suyu gönderdi.

Fenerbahçe Kulübü, bölgeye kışlık Fenerium ürünlerinden oluşan yardım malzemesi gönderdi.

Türkiye Vodafone Vakfı, su ve battaniye yüklü bir TIR ile Vodafone çalışanlarından toplanan 90 koli yardım malzemesini bölgeye gönderdi. AkzoNobel Marshall Boya, içerisinde hijyenik malzeme, su, bebek maması, bebek bezi, konserve, battaniye, ısıtıcı ve giyim eşyasından oluşan iki TIR acil ihtiyaç malzemesini afet bölgesine gönderdi.

zaman

Bu haber 747 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,352 µs