En Sıcak Konular

29 Ekim resepsiyonunu iptal sinyali

26 Ekim 2011 08:52 tsi
Van merkezli deprem, Türkiye'yi derinden sarstı. Deprem karşısında yaşadığı üzüntüyü dile getiren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de 29 Ekim resepsiyonunu iptal ettiğini duyurdu.

Gül, deprem bölgesine yapacağı ziyareti ise arama ve kurtarma faaliyetlerine katılan görevlileri işlerinden alıkoymamak için ertelediğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhuriyet'in 88. yıldönümü vesilesiyle vereceği 29 Ekim resepsiyonunu Van'daki deprem sebebiyle iptal etti. Konuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Acılar devam ederken, enkaz altında bulunan vatandaşlarımızın kurtarılması için yoğun çalışmalar sürerken, halkımız bunun derin kederini yaşarken, Sayın Cumhurbaşkanı'mız bu yılki resepsiyonun iptal edilmesi talimatını vermişlerdir." denildi.

Cumhurbaşkanı Gül, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Marcel Mulumba Tshidimba'yı Çankaya Köşkü'nde kabulünden önce de gazetecilerin depreme ilişkin sorularını cevapladı. Van ve Erciş'i yıkan deprem karşısında yaşadığı üzüntüyü dile getirirken, milletin bütünleşmesinin ise kendisini memnun ettiğini söyledi. Türkiye'nin dört bir yanından insanların en yakınını kaybetmiş gibi depremzedelerin yardımına koştuğunu belirten Gül, "Bütün Vanlı vatandaşlarım, kardeşlerimiz de hiçbir zaman yalnız olmadıklarını bir kez daha göreceklerdir. Bir taraftan devletin şefkat eli, diğer taraftan da bütün milletimizin şefkat eli onları kucaklayacaktır." dedi.

Abdullah Gül, devlet ve milletin elbirliği içerisinde acıları dindirmek için elinden geleni yaptığını da ifade etti. Türkiye'nin daha önceki acılardan aldıkları dersle arama kurtarma çalışmalarını yürüttüğünü kaydederek, "Bu hem resmi hem gayri resmi kuruluşlar olarak oldu. Herkes oraya gitti. Gördüğünüz gibi hâlâ yoğun bir çalışma devam ediyor. Ümit ederiz ki kayıp sayısı daha fazla artmaz, bir kez daha bütün vatandaşlarıma başsağlığı diliyorum, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı, yine de alacak dersler olduğunun altını çizdi. Sağlam binaların ayakta kaldığını hatırlatarak, "Bu şunu gösteriyor ki; denetleme faaliyetleri daha çok yapılmalı. Tüm bunlardan dersler çıkarılmalı." uyarısında bulundu. Çeşitli gazete, dernek ve kuruluşların kampanyalar açacağını da aktaran Gül, bütün halkın gönülden gelen bir arzuyla bu kampanyalara katılacağından emin olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı, deprem bölgesine gidip gitmeyeceğine ilişkin soruyu cevaplarken de bölgeden devamlı haber aldığını dile getirdi. Gül, "Şu anda orada herkes işle meşgulken, herkes 'Bir kişiyi daha canlı kurtarabilir miyiz?' diye büyük bir dikkatle orada çalışırken görevlileri işlerinden alıkoymak istemiyorum, onları meşgul etmek istemiyorum. Onun için biraz daha bekleyeceğim. En kısa zamanda şüphesiz ki ben de gideceğim." şeklinde konuştu.

zaman

Bu haber 659 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,308 µs