En Sıcak Konular

Van'da yeni açılan hastane yaraları sarıyor

26 Ekim 2011 08:39 tsi
Van’da meydana gelen 7.2'lik depremde hastaların umudu geçen ay hizmete açılan ve depremi en az hasarla atlatan Van Bölge ve Eğitim Araştırma Hastanesi oldu.

Başta Erciş olmak üzere, Van ve birçok çevre köyde etkili olan depremde en az hasar gören hastane, hasta ve yaralıların sorunsuz tedavi edilebildiği tek hastane Van Bölge ve Eğitim Araştırma Hastanesi oldu. İldeki diğer hastanelerin az da olsa depremden etkilenip normal kapasitelerinin altında hizmet verebilmesi Van Bölge ve Eğitim Araştırma Hastanesi’nin yükünü daha da artırdı.


HASTANEDE AMBULANS TRAFİĞİ

Zorlu deprem sürecinde bölgedeki hastaların tek umudu olan hastanede yoğun bir ambulans trafiği yaşanıyor. Ambulanslardan biri gelip biri gidiyor. Aynı yoğunluk hastane bahçesi ve koridorlarında da gözleniyor. Hastane çevresi ve koridorları gözü yaşlı hasta yakınlarıyla dolu. Hasta yakınları hastaneden gelecek müjdeli haberleri endişe ve gözyaşlarıyla bekliyor.

Acil servisinde büyük bir koşuşturma ve insan yoğunluğunun gözlendiği hastanede doktorlar tüm imkânlarını seferber ederek gelen hastaları tedavi etmeye çalışıyor. Kimi hastalar sedyede kimi hastalar ise kucakta taşınıyor.


Cihan Haber Ajansı(Cihan)’a konuşan ve hala depremin şokunda olan hastalardan Ekrem Taşlı “Hafızamı kaybettim, bir şey hatırlamıyorum. Sanki büyük bir şok yaşadım, ambardaydım, ambar beşik gibi sallandı. Ondan sonra bir şey hatırlamıyorum.” dedi.

Bu arada hastanede tedavisi süren ve ilk kurtulan öğretmenlerden olan Halil Öz, deprem felaketi sonrası yaşıyor olmaya şükrediyor. Tedavisi süren öğretmen: “Daha kötü durumda olanlar var. O sıkıntılardan çıkıp geldik, Allah’a çok şükür. Yine de mutluyum: Bu can hala bende. Allah’ın takdiriyle hala yaşıyoruz.” diye konuştu.

HASTANE KOMŞU ÜLKELERE DE HİZMET VERİYOR

Van depreminde hasta ve hasta yakınlarının umudu olan hastane Eylül 2011’de faaliyete geçti. Tam donanımlı hastane, normalde kadın doğum dışındaki tüm hastaları kabul edebiliyor. Ama hastane bu kritik süreçte kadın doğum hizmeti de vermeye başlamış.

Normalde 400 yataklı olan hastane ihtiyaca göre 600’e kadar da çıkartılabiliyor. Yaklaşık 110 trilyona (eski TL) mal olan hastane sadece bölgedekilere değil, bölgeye sınır İran ve Irak’tan getirilebilecek acil hastalara da hizmet veriyor.


CİHAN



Bu haber 781 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,646 µs