En Sıcak Konular

"Askerin siyasette yeri yok"

9 Haziran 2007 10:11 tsi
AP Yeşiller Grubu üyesi Cem Özdemir: "Başörtüsü konusu parti politikası olarak kullanılmasın. Askerlerin de siyasette yeri olmadığının altını çizmek istiyorum."

Avrupa Parlamentosu Yeşiller Grubu üyesi Cem Özdemir, Türkiye’nin iç sorunları diyalog yoluyla çözmesi gerektiğini belirtirken başörtüsü konusunun parti politikası olarak kullanılmamasını istedi. Özdemir, “Askerlerin de siyasette yeri olmadığının altını çizmek istiyorum. Askerler siyasi hayata müdahale etmemeli” ifadesini de kullandı.

Belçika'da Pazar günü yapılacak genel seçim öncesi, Yeşiller partisi Meclis adayı Meryem Kaçar'ın seçim kampanyasına katılan Cem Özdemir, Türkiye’nin iç sorunları diyalog yoluyla çözmesi gerektiğini belirtti.

ABHaber’e göre, Özdemir, “Türkiye'de yapılan son cumhuriyet mitinglerinde hükümet, sokakta yürüyen insanın gerçeğini görmezlikten gelmemeli” şeklinde konuştu.

BAŞÖRTÜSÜ PARTİ POLİTİKASI OLARAK KULLANILMAMALI

Cem Özdemir, başörtüsü konusunun parti politikası olarak kullanılmaması gereğini vurgularken de “Bu konu diyalog ortamında ele alınmalıdır” dedi.
Hükümetin, kadın hakları ve Alevilerin sorunlarında yetersiz kaldığını savunan Özdemir, “Askerlerin de siyasette yeri olmadığının altını çizmek istiyorum. Askerler, siyasi hayata müdahale etmemeli” ifadesini de kullandı.

SARKOZY, MERKEL GEÇİCİ

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin Türkiye ile ilgili söylemlerine soğukkanlı yaklaşılması gerektiğini belirterek “Sarkozy, Merkel (Alman Başbakanı) bunlar gelip geçici. Ancak Türkiye-AB ilişkileri kalıcı” dedi.
AB tarafından da Türkiye'ye de ek kriterler getirilmemesi gerektiğini vurgulayan Özdemir, “Sarkozy Türkiye politikasından zamanla uzaklaşacaktır. Çünkü devletin başına gelenler genelde parti politikalarını belirli bir zaman sonra bırakıyorlar.Bu Merkel ve Sarkozy için de geçerli.”
Cem Özdemir, AB’nin Kıbrıs konusunda “büyük bir ayıp” ettiğini de belirterek AB'nin Kıbrıslı Türklere verdiği sözlerin yerine getirilmesi gerektiğini de vurguladı.

ERMENİ SORUNUNU DİASPORA ÇÖZEMEZ

“Ermeni soykırımı” iddiasına ilişkin olarak da Özdemir, Ermeni sorununa empati ile yaklaşılmalıdır. Taraflar bu soruna çözüm bulma noktasında ilk önce diyalog mekanizmasını hayata geçirmelidirler. Bu konu diasporalar ile olamaz. Bu sorun diasporaların çözebileceği bir konu da değil zaten” dedi.



Bu haber 343 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,031 µs