En Sıcak Konular

Kurtarma çalışmalarında son durum

24 Ekim 2011 18:48 tsi
Van'da meydana gelen depremde büyük hasar oluşan Erciş ilçesinde havanın karanlık olması yüzünden güçlükle yürütülen arama kurtarma çalışmalarına sabah saatlerinde hız verildi.

15:52 - Bir bebek ile annesinin cesetlerine ulaşıldı
Van'da bir binanın enkazından bir bebek ile annesinin cesetleri çıkarıldı. Van'da dün meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından Kazım Karabekir Caddesi'nde yıkılan 6 katlı binanın enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Enkazın altından 4 aylık bebek ile annesinin cesetleri çıkarıldı. Eşinin ve çocuğunun cesetlerini gören baba sinir krizi geçirdi.

15:35 - Sivas'tan 17 kişilik sağlık ekibi Van'a gitti
Sivas İl Sağlık Müdürlüğü'nden iki UMKE aracı ve bir 4x4 ambulansla 2 doktor, 15 sağlık personeli deprem bölgesine hareket etti. Sivas Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Eray Seven koordinatörlüğünde yola çıkan ekibin akşam saatlerinde Van'da olması bekleniyor.

14:37- Depremden 24 saat sonra sağ olarak kurtarıldı
Azerbaycan'ın Van'a gönderdiği arama ve kurtarma ekiplerinin çalışmaları sonucu, deprem bölgesinde bir kişinin enkazdan sağ çıkarıldığı bildirildi.Azerbaycan'ın devlet haber ajansı AzerTac, Van şehrine gönderilen Azerbaycan arama-kurtarma ekiplerinin çalışmalara devam ettiğini belirtti. Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığı'dan edinilen bilgilere göre, Azerbaycan ekibinin yaptığı çalışmalar sonucu enkazdan bir kadının sağ çıkardığı aktarıldı. Ayrıca ekibin yıkıntılardan toplam 4 cesede ulaştığı da kaydedildi.

14:15 - Van'da 258 adet artçı deprem meydana geldi
Van'da meydana gelen depremin üzerinden bir gün geçti ve 258 adet artçı sarsıntı kaydedildi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünün internet sitesine göre, dün saat 13.41'de meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından bugün saat 13.39 itibariyle 258 adet artçı sarsıntı oldu. Artçı depremler, 2.6 ile 5.5 büyüklükleri arasında gerçekleşti.

12:29 - Erzurum'a 39 yaralı geldi, 4'ü hayatını kaybetti
Van'dan Erzurum'daki çeşitli hastanelere dünden bu yana 39 yaralının getirildiği ve bunlardan 4'ünün öldüğü bildirildi.

12:29 - Başbakanlık, yardım kampanyası başlattı
Başbakanlık, Van'da meydana gelen deprem nedeniyle yardım kampanyası başlattı. Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Van ve ilçeleri ile yakın illerde dün meydana gelen deprem nedeniyle Başbakanlık tarafından bir yardım kampanyası başlatıldı. Açıklamada, yardım kampanyasının gerek yurt içi ve gerekse yurt dışı koordinasyonunun, bu alandaki faaliyetleri yasal olarak yürütmekle görevli olan Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından sağlanacağı bildirildi.

12:23 - Atalay: ulaşılmadık bir yer kalmamıştır
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, ''Ulaşılmadık bir yer kalmamıştır. Van, köyler ve Erciş... Depremden yıkılmış, bütün enkazlara ulaşılmıştır. Şu anda köylerle ilgili net bilgi vardır. Akşamdan itibaren köylere de çadır ve battaniye gönderdik'' dedi. 

Bu haber 715 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,170 µs