En Sıcak Konular

Tansel Çölaşan'ın hakaret davasına devam

24 Ekim 2011 14:29 tsi
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Tansel Çölaşan'ın, 12 Eylül 2010 tarihinde yapılan Anayasa değişikliği referandumunun ardından 'Evet' oyu veren % 58'lik vatandaş kesimine yönelttiği 'hainlik, gaflet ve dalalet içindeler' hakaretine açı

Çölaşan'ın hakareti üzerine harekete geçen Adalet Platformu'nun suç duyurusuyla dava açılmıştı. Bu arada yine Adalet Platformu'nun suç duyurusuyla, CHP Avcılar Belediyesi'nin rahibe afişiyle müslümanlara hakaretine açılan dava da yarın görülecek.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Tansel Çölaşan, 12 Eylül 2010 tarihinde yapılan Anayasa değişikliği referandumunun ardından yaptığı hakaret davaya dönüştü. 12 Eylül referandumunda çıkan yüzde 58 “EVET” oyunu hazmedemeyen Tansel Çölaşan, “Evet diyen yüzde 58’lik kesim ‘hainlik, gaflet ve dalalet içindeler.

Yani sapıklık içinde” demişti. Kamuoyundan büyük tepki çeken bu açıklamayı yargıya taşıyan Adalet Platformu, Tansel Çölaşan hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Adalet Platformu’nun suç duyurusu üzerine Çölaşan hakkında iddianame hazırlandı. Hatay 1. Sulh Ceza Mahkemesi, savcılık iddianamesini kabul ederek ADD Başkanı Tansel Çölaşan’a yargılama yolunu açtı. Hatay 1. Sulh Ceza Mahkemesi’nde açılan 2011-289 dosya numarasıyla yürütülecek ceza davası bugün Hatay'da görülecek.

ÇEVİK: ‘EVET’ DİYENLER HAKSIZLIĞA SESSİZ KALMAMALI

Çölaşan hakkında suç duyurusunu yapan Adalet Platformu Başkanı Adem Çevik, açtıkları 58 lira 42 kuruşluk tazminat davasının da “Evet” ve “Hayır” oylarının oranını sembolize ettiğine dikkat çekti. “Çölaşan’ın milletimize yaptığı hakarete sessiz kalamazdık” diyerek konuyla ilgili duyduğu rahatsızlığı dile getiren Adalet Platformu Başkanı Adem Çevik, “Haksızlığa karşı susan dilsiz şeytan olmamak için suç duyurusu yaptık ve tazminat davası açtık. Darbeciler yargılansın diyen halkın yüzde 58’ini dava açmaya ve dilsiz şeytan olmaya davet ediyorum” diyerek kamuoyunu sessiz kalmamaya çağırmıştı.

CHP'NİN RAHİBE AFİŞİYLE MÜSLÜMANLARA HAKARETİ DAVASI YARIN

2010 yılı Anayasa referandumuyla ilgili benzer içerikte diğer bir hakaret davası da yarın başlıyor. Adalet Platformu'nun diğer bir suç duyurusu üzerine, CHP'nin Avcılar Belediye Başkanlığı'nca asıldığı ortaya çıkan ve başörtülülere 'rahibe' olarak hakaret edilen afişler konusunda açılan dava da yarın görülecek. 25 Ekim 2011 tarihinde Küçükçekmece 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülecek dava konusu rahibe afişleri, 2010 yılı Eylül ayının ilk haftasında Avcılar ve Diyarbakır'da bilboardlara asılarak anayasa referandumunda vatandaşlar 'hayır' oyu vermeye çağrılmıştı. Afişlerin kamuoyunda büyük tepki görmesi üzerine sorumluluğu önce üstlenmeyen CHP, İçişleri Bakanlığı'nın sorumluları tespit etmesiyle, zor durumda kalmıştı.

RAHİBE AFİŞİ OLAYI NEDİR?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Başörtüsünü biz çözeriz" şeklindeki sözlerinin hemen ardından CHP'nin 12 Eylül 2010 tarihinde gerçekleştirilecek halkoylamasına yönelik billboardlara astığı afişler, vatandaşların tepkisini çekmişti.

Tepkiler üzerine apar topar kaldırılan afişlerdeki "AKP'nin Hazırladığı Anayasa Paketine Neden Evet" başlıklı bölümde tepki çeken ifadelerden bazıları şöyleydi: "Müslüman kadınların rahibe gibi örtünmesi için Evet... Ulu önderimiz Mustafa Kemal'i tarihten silmek için Evet... Yetim hakkı yemekten dosyaları bulunan Recep beyi kurtarmak için Evet... Bebek katilini kurtarmak için Evet... Parçalanacak topraklarımızda Kürdistan'ın kurulması için Evet..." Kamuoyunu sarsan skandal CHP işi çıkmıştı. CHP'li yetkililer tepkiler üzerine olayı açıkça sahiplenmekten çekinmiş, hatta bunun hükümetin işi olduğunu en yetkili ağızlardan iddia edecek kadar ileri gitmişlerdi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, 'türbanı rahibe kıyafetine benzeten' afişlerin CHP'li Avcılar Belediye Başkanı tarafından yaptırıldığının tespit edildiğini açıkladı: 'Nerede basıldığını bulduk, kime sipariş edildiğini bulduk, ne kadar bastırıldığını bulduk. Bu kişilerin hepsi konuştular. Bilbordlara asanlar da konuştular.'

CHP OLAYI ÖRTBAS ETTİ

Bu gelişmeler üzerine sorumluluğu kabul etmek zorunda kalan CHP yetkilileri, afişlerin asılmasından sorumlu olanları disiplin kuruluna sevkederek cezalandıracaklarını açıklamışlardı, ancak bugüne kadar bu konuda hiç bir gelişme olmadı.

(kontrgerilla.com-Abdullah Harun) 

Bu haber 621 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,150 µs