En Sıcak Konular

Somali operasyonuna Batılı güçler de eklendi

24 Ekim 2011 14:20 tsi
Somali operasyonuna Batılı güçler de eklendi Kenya askerî sözcüsü General Emmanuel, ABD ve Fransa’nın Somali operasyonlarına destek verdiğini açıkladı

Kenya ordusunun eş Şebab'a yönelik operasyonları sürerken; çatışmalara yeni aktörler de eklendi.

Kenyalı yetkililer tarafından dün yapılan açıklamada, Somali topraklarında eş Şebab'a yönelik gerçekleştirilen operasyonlara yabancı güçlerinde destek vermeye başladığını açıkladı.

The New York Times Gazetesi'nin haberine göre, eş Şebab'a yönelik Somali'nin Kismayu kentinde iki farklı hattan saldırı düzenleniyor.

Kenya Askerî sözcüsü General Emmanuel Chirchir, eş Şebab'a yönelik operasyonlarda 'ortaklarından birinin' ABD veya Fransa olabileceğini ve geçtiğimiz günlerde eş Şebab militanlarına yönelik hava saldırısı gerçekleştirdiğini dile getirdi.

Diğer taraftan General Chirchir, Fransız donanmasının da denizden eş Şebab militanlarına yönelik operasyonlarının olduğunu sözlerine ekledi.

ABD'Lİ YETKİLİLER İDDİALARI REDDEDİYOR

Kenya'daki ABD'li yetkililer Kenya birliklerine yönelik eş Şebab operasyonlarına destek verildiği iddialarını reddederken; Fransız yetkililer soruları cevapsız bıraktı.

Kenya tarafından yapılan açıklamalara karşı dün iki ABD'li üst düzey resmî yetkili ne ABD'nin ne de CIA'nın son günlerde Somali topraklarına yönelik hava saldırısının olmadığını iddia etti.

ABD askerî operasyonlarını yakından takip eden ancak isminin açıklanmasını istemeyen bir ABD'li yetkili ise Kenya'nın eş Şebab'ın komutanlarına ve militanlarına yönelik askerî operasyonlarının sürdüğünü; ancak ABD'nin buna dahil olmadığını dile getirdi.

'EŞ ŞEBAB İÇİN DÖNÜM NOKTASI OLABİLİR'

Uzmanlar ise ABD ve Fransa gibi Batlı ülkelerin eş Şebab'a karşı Kenya ordusuna destek haberlerinin doğru olması halinde bu durumun eş Şebab için dönüm noktası olabileceğinin altını çiziyor.

Somali'nin güneyindeki birçok bölgede hakimiyet kuran eş Şebab kendine bağlı çok sayıda üyeye sahip.

Uganda, Sudan, Etiyopya gibi ülkelerin ordularına göre askerî anlamda daha tecrübesiz olan Kenya ordusu eş Şebab'ın ana malî merkezi olan Kismayu bölgesini ele geçirmek ve örgütün buradaki faaliyetini sonlandırmak istiyor.

Bu haber 893 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,706 µs