En Sıcak Konular

Yunanistan tarihin sonuna geldi mi?

24 Ekim 2011 14:05 tsi
Yunanistan tarihin sonuna geldi mi? Yunanistan'da ekonomik krizin etkisiyle doğumlar yüzde 15 azaldı. Geçim sıkıntısı çeken aileler çocuklarını devlet kurumlarına bırakıyor. Bir kilisenin vaftiz kazanı bile çalındı.

Ekonomik krizin olumsuz etkilerinin gün geçtikçe daha da belirgin hale geldiği Yunanistan'da, vatandaşlar daha önce ekonomik refahın sağladığı birçok alışkanlığından vazgeçmek zorunda kalırken, ülkenin birçok yerinde ilginç hırsızlık vakaları yaşanmaya başladı.

DOĞUMLAR YÜZDE 15 AZALDI

Yunan basını, ekonomik kriz nedeniyle gelirleri azalan ailelerin günlük yaşamlarındaki tüm harcamalardan tasarruf etme yoluna gittiğini belirttiği haberlerinde, Yunanistan'da, son bir yıl içinde doğumlarda yüzde 15 oranında azalma kaydedildiğini bildirdi.

ÇOCUKLARINI TERK EDİYORLAR

Devletin doğum yardımlarını azaltması yüzünden daha önce özel hastanelerde sezaryenle doğum yapan anne adaylarının büyük bölümünün, devlet hastanelerine yöneldiği ifade edilen haberlerde, ekonomik kriz nedeniyle geçim sıkıntısı çeken çok sayıda ailenin de çocuklarını devlete ait bakımevlerine terk ettiği belirtildi.

HIRSIZLIK HAT SAFHAYA ULAŞTI

Bu arada, ekonomik krizin ortaya çıkmasıyla ülkenin birçok yerinde silahlı soygun vakaları gün geçtikçe artarken, daha önce görülmeyen ilginç hırsızlık vakalarının yaşanmaya başladığı bildirildi. Yunan medyasında çıkan haberlere göre, Larisa'daki bir kiliseden vaftiz kazanı çalındı. Bakırdan imal edilen ve değeri tahminen 1.200 euro olan kazanın çalındığının, vaftiz töreni için kiliseye gelen papaz tarafından fark edildiği belirtilen haberlerde, kiliselerden daha önce de bazı eşyaların çalındığının görüldüğü, ancak vaftiz kazanının çalınmasına ilk kez tanık olunduğu ifade edildi.

BAKIMEVİNİ YAĞMALADILAR

Müze Müdürü Anna Kafetsi, yaptığı açıklamada, Atina'nın en işlek ve kalabalık yerlerinden biri olan Kocia meydanında art arda yaşanan hırsızlıklardan duyduğu şaşkınlığı ifade ederek, "Bir sanat eseri yapımı için getirilen malzemelerin herkesin gözü önünde çalınmasının ayıp olduğunu" söylemişti.

Atina'da, geçen hafta da Holargos semtindeki bir yaşlılar bakımevine gelen kimliği belirlenemeyen kişiler, kasada bulunan paraları ve değerli eşyaları alıp kaçarken, gece yarısı bir tavernaya giren başka hırsızlar ise kasaya dokunmadan sadece buzdolabındaki etleri alıp kaçtılar.

AÇLIK YÜZÜNDEN CANLI CANLI HAYVAN YİYORLAR

Bir süre önce, Batı Trakya'nın Gümülcine kentinde de yaşlı bir kadının bahçesinde baktığı yaşlı bir inek aç hırsızların saldırısına uğramıştı. Bahçeye, gece saatlerinde girdiği tahmin edilen hırsızlar, ineği öldürmeden kestikleri arka bacaklarından birini alarak kaçmışlardı.

ATİNA'DA VERGİ DAİRESİ KUNDAKLANDI

Yunanistan'da, Atina Vergi Dairesi'nin Eksarhia semtindeki şubesi kundaklandı. Yunan medyası, kimliği belirsiz kişilerin, vergi dairesinin bulunduğu binanın birinci katındaki balkon camlarını kırarak içeriye yanıcı madde atmaları sonucunda çıkan yangında ölen ya da yaralanan olmadığını duyurdu.

WULFF: FİNANSTA LİBERALLEŞME FAZLA İLERİ GİTTİ

Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff, finans sektöründeki liberalleşmeyi eleştirerek, bunun mevcut finans krizine etkisi olduğunu savundu.

Cumhurbaşkanı Wulff, bugün başlayacağı Japonya ziyareti öncesinde Nikkei adlı Japon ekonomi gazetesine verdiği demecinde, "Finans sektöründeki liberalleşmenin ve yeniden yapılan düzenlemenin fazla ileri gittiğini düşünüyorum" şeklinde görüş belirtti.

Güncel borç krizinin sadece 2008 yılında yaşanan finans krizinden kaynaklanmadığını ifade eden Wulff, birçok ülkenin geçmişte "yüksek borçlarla ve ucuz kazanılan parayla refah sattın aldığını" söyledi.

AVRUPA'DA KRİZE ÜÇ AŞAMALI SENARYO

AB devlet ve hükümet başkanları, Yunanistan başta olmak üzere Euro Bölgesi'ndeki borç krizi ve zordaki bankalara sermaye enjeksiyonunu tartışmak için toplandı. Avrupalı liderler atılacak adımları büyük bir oranda belirledi. Üç aşamalı bir plan ile hareket edecek olan Avrupalı liderlerin öncelikli hedefi Yunanistan'ı kurtarmak. Ardından Yunanistan'ın bankalara olan borçlarının yarısı silinecek ve son olarak da bankaların sermaye yapısı güçlendirilecek.

İTALYA VE YUNANİSTAN'I DA BENZER BİR AKIBET BEKLİYOR

Almanya Başbakanı Angela Merkel ana hedeflerini borç krizinin İtalya ve İspanya'ya sıçramasını engellemek olarak açıkladı. Merkel aynı zamanda İtalya'ya da borçlarını ödeme konusunda örtülü bir mesaj da yolladı. Toplantının en dikkat çekici açıklaması ise Belçika Maliye Bakanı Didier Reynders'den geldi. Reynders, bir radyo programına verdiği röportajda 109 milyar euroluk paketin Yunanistan'a verileceğini açıkladı. 

Bu haber 1,438 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,310 µs