En Sıcak Konular

Erivan'dan da yardım teklifi

24 Ekim 2011 13:31 tsi
Cumhurbaşkanı Gül, Van'daki deprem nedeniyle başsağlığı dileklerini iletmek üzere kendisini arayan Rusya lideri Dimitri Medvedev ile görüştü. Bu sırada resmi ziyaret için gittiği Rusya'da Medvedev'in yanında bulunan Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan

Alınan bilgiye göre, Rusya Devlet Başkanı Medvedev Cumhurbaşkanı Gül'ü arayarak depremde hayatını kaybedenler için taziye dileklerini iletti ve yardıma hazır olduklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül de Medvedev'in yardım teklifi için teşekkür ederek, Türkiye'nin şuanki aşamada uluslararası yardım talebinde bulunmadığını söyledi.

Medvedev, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın resmi ziyaret için Rusya'da olduğunu ve kendisinin yanında bulunduğunu belirterek, telefonu Sarkisyan'a verdi.

Sarkisyan da Cumhurbaşkanı Gül'e başsağlığı dileklerini ileterek, "Yardım ekiplerimiz ne zaman isterseniz hazır" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül de Ermenistan'ın yardım teklifini internet sayfalarında da gördüğünü belirterek, "İlginize çok teşekkür ederim" karşılığını verdi.

Yardım teklifleri

Van'da dün yaşanan deprem felaketinin ardından farklı ülke ve kuruluşlardan yardım teklifleri gelmeye devam ediyor.

Depremin hemen ardından ABD, Almanya, Azerbaycan, Bulgaristan, Çin Halk Cumhuriyeti, Danimarka, Ermenistan, Gürcistan, İngiltere, İran, İrlanda, İsviçre, İsrail, Japonya, Kanada, Kore, Kosova, Macaristan, Mısır, Pakistan, Polonya, Portekiz, Rusya Federasyonu, Tayvan, Ukrayna, Ürdün ve Yunanistan'ın yanı sıra uluslararası kuruluşlar Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler ile NATO da Dışişleri Bakanlığı ile irtibata geçerek hem arama-kurtarma hem de insani yardım için çalışma başlatabilecekleri teklifinde bulundu.

Bu arada, yardım çalışmaları kapsamında dün gece Azerbaycan'ın iki uçak ve 145 kişilik yardım ekibi Van'daki çalışmalara katılırken, bu sabah saatlerinde yeni bir uçak ile 46 kişilik yardım ekibinin kente geldiği belirtildi. İran'dan bir insani yardım ekibinin de karayoluyla Van'a ulaştığı ve bölgede çalışmalara başladığı öğrenildi.

AA



Bu haber 712 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,209 µs