En Sıcak Konular

Van'da doğalgaz verilmeye başlandı

24 Ekim 2011 12:42 tsi
Depremin vurduğu Van'da doğalgaz arzı kesintisiz devam ediyor. Hasarlı bina ve sokaklarda önlem amaçlı kesintilere gidilirken, yapılan tetkiklerin ardından sakıncalı görülmeyen apartmanlara yeniden gaz verilmeye başlandı.

Van ve çevresinde meydana gelen depremin ardından temel ihtiyaçların aksamaması adına gerekli müdahalelerde bulunuluyor. Bu minvalde Aksa, bölgede doğalgaz arzının devamı adına faaliyetlere başladı. Afet alanına teknik ekipler gönderen şirketin doğalgaz grup başkanı Yaşar Arslan, konuya dair yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

"Van'da dün vuku bulan ve Türkiye'yi üzen deprem felaketinin ardından Aksa Doğalgaz Acil Ekipleri derhal olay yerine intikal etmiş, hasarlı bina ve sokaklarda kesinti uygulamıştır. Ekiplerimiz kurtarma faaliyetleri esnasında doğabilecek risklerin sıfıra indirilmesi amacıyla gerekli tüm önlem ve müdahalelerde bulunmuş; Aksa Malatya Doğalgaz ve Aksa Elazığ Doğalgaz şirketlerimizden de acil müdahale araç ve ekipleri bölgeye sevk edilmiştir.

Deprem esnasında ve sonrasında bölgede hasarlı binalar ile kazı ve kurtarma çalışmalarının yürütüldüğü yerlerde gidilen zaruri kesintiler dışında hiçbir şekilde doğal gaz kesintisi uygulanmamıştır. Müdahalelerin sonrasında şebekede gerekli denetimler yapıldı. Alınan önlemlerle doğalgaz arzının kesintiye uğramaması için çalışmalar devam ediyor.

Doğalgaz kullanan vatandaşların, bölge afet koordinasyon merkezi yetkilerince evlerine girmelerinde bir sakınca görülmemesi durumunda, gerekli tetkikleri yaptırmalarının ardından doğalgaz kullanabilir.

Van doğalgaz şebekesinde deprem esnasında ve sonrasında hiçbir kesinti olmamış, ancak deprem esnasında çalışır vaziyette bulunan Aksa Enerji Van Doğalgaz Çevrim Santrali elektrik dağıtım şebekesinde meydana gelen hasar sebebiyle elektrik arzında kesinti uygulamak mecburiyetinde kalmıştır. Hasar tespit ve onarım çalışmalarının ardından, santral yeniden devreye girmiş ve akşam saatlerinde Van'ın büyük bölümüne elektrik arzı da temin edilmiştir."

Bütün personel ve ekipmanları ile kurtarma çalışmalarına destek olduklarını anlatan Arslan, şöyle devam etti:

"Bölge halkından bir konuda anlayış beklediğimizi belirtmemiz gerekiyor. Araç ve ekiplerimiz, doğalgaz kaynaklı her tür risk için hazır bulunmak, acil müdahale etmek durumunda. Bu sebeple kurtarma çalışmalarında acil müdahale ekip ve ekipmanlarıyla çalışmalarda bulunmamız yönünde ısrar edilmemesi vatandaşlarımızın yararınadır ve büyük bir önem arz etmektedir.

Türkiye'nin büyük bir bölümünde doğalgaz dağıtım faaliyetleri yürüten Aksa, bu tür acil durumlar için önceden eğittiği ve her gtürlü teçhizatla doğalgazla ilgili tüm risklere müdahale için sürekli hazır bekleyen ekipleriyle örevinin başındadır.

Felaketin ardından yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı; yaralılara ve bölge halkı başta olmak üzere tüm Türkiye'ye geçmiş olsun diliyoruz."



Bu haber 675 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,454 µs