En Sıcak Konular

BBP'de peşpeşe istifalar

8 Haziran 2007 23:04 tsi
BBP Eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun, Büyük Birlik Partisi’nin seçimlere bağımsız adaylarla gireceğini açıklayarak partisini seçimlerden çekmesi, tepkilere neden oldu. Uzun yıllar BBP’ye hizmet veren Teşkilatlardan Sorumlu Genel

BBP’nin seçim öncesi transfer atağıyla bünyesine kattığı isimlerden olan Devlet Eski Bakanı Prof. Dr. Abdülhaluk Çay ile MHP’den istifa ettikten sonra Muhsin Yazıcıoğlu’nu yalnız bırakmayan Ulaştırma Eski Bakanı Prof. Dr. Enis Öksüz de, BBP Eski liderinin seçim kararını açıklamasının ardından istifalarını verdiler.

“Siyasetten yaka silktik”

İstifaların ardında yatan nedenlerden birinin de, aday listelerinin YSK’ya verilmesinden hemen önce Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan ve Anavatan Lideri Erkan Mumcu’dan gelen “ittifak” önerilerinin BBP Genel Merkezi tarafından kabul edilmemesi olduğu iddia edildi. Bir diğer iddia da, DP ile ittifak görüşmelerinin “ iyi idare edilemediği” yönünde.

BBP’ye katılarak siyasete altı yıl aradan sonra geri dönen Prof. Dr. Abdülhaluk Çay, BBP Genel Merkezi’nin teşkilatlarını seçim ortamından tamamen soyutladığını savunarak bağımsız adaylarla seçime girilmesini doğru bulmadığı için istifa kararı aldığını söyledi. “Siyasetten yaka silktik artık kenara çekilme zamanı geldi” diyen Çay, açıklanan bağımsız adaylar arasından Yazıcıoğlu’nun dışında bir ismin parlamentoya girmesinin pek mümkün görünmediğini sözlerine ekledi.

“Yazıcıoğlu dışında kimse kazanamaz”

Son dönemde BBP’ye katılan isimlerden biri olan Yaşar Yazıcıoğlu da Çay ile birlikte istifasını verenlerden biri oldu. Yazıcıoğlu, partisinin tek başına ve kendi amblemi ile seçime girmesini istediğini belirterek “Biz muhafazakar bir hareket içinde, uzun soluklu bir siyasi mücadele vermek için yer aldık. Ben BBP’nin tek başına seçime girmesi durumunda da yüzde 5 oy oranını aşacağına inanıyordum. Milliyetçi muhafazakar alanda bu mücadelenin verilmesi gerekiyordu. Tek tek aday olmak hiçbir şey ifade etmez. Muhsin Bey dışında kimse kazanamaz” yorumunu yaptı.

Enis Öksüz’den çağrı: “Milli olan partilere oy verin”

Ulaştırma Eski Bakanı Prof. Dr. Enis Öksüz de BBP’nin beş partiden “ittifak” önerisi aldığını ancak bu görüşmelerin “iyi yönetilemediğini” söyleyerek, özellikle DP ve Saadet Partisi ile yapılan görüşmelerden netice alınamamasının üzücü olduğunu belirtti.

Seçime bağımsız adaylarla girilmesi konusunun daha önce enine boyuna değerlendirildiğini ve sonuç alınamayacağı noktasında birlik sağlandığını vurgulayan Öksüz, gelinen noktada BBP’de politika yaparak sonuç alınamayacağının anlaşıldığını söyledi.

Siyasete devam edeceğini ve elde ettiği geniş tecrübelerden yararlanacağını belirten Prof. Dr. Enis Öksüz, “Bu deneyimlerimizi, önümüzdeki günlerde derli toplu ve tutarlı bir şeklide ülkenin hizmetine sunacağız. Tek ölçümüz, Türk milletinin menfaatleri ve Atatürk’ün vasiyetidir” diyerek, millete “Milli olan, Türk milletine gerçekten sevdalı olan hareketlere ve partilere oy verilmesini diliyorum” çağrısı yaptı.



Bu haber 364 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,727 µs