En Sıcak Konular

Türkiye'ye meydan okuyacak

24 Ekim 2011 09:19 tsi
Türkiye'ye meydan okuyacak ABD'li şirket Ateşle oynatıyor.

Kıbrıs Rum yönetimi lideri Hristofyas, Türkiye ve KKTC’nin tepkisini çeken Doğu Akdeniz’deki Homeros doğalgaz sondaj platformunda yarın medya şovu yapacak. Amerikan şirketinin yetkilileri, sembolik de olsa Hristofyas’ın ilk ateşlemeyi yapması için çalışıyor.

KIBRIS Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, medyanın önceden götürüleceği platformda sembolik ateş yakacak ve Türkiye’ye meydan okuyacak.
Hristofyas’ın ziyareti öncesinde, Rum medyası içinden seçilen 12 kameraman ve fotoğrafçı özel bir gemiyle platforma taşınacak. Rumların Afrodit adı verdiği bölgeyi kiralayan Amerikan Noble Energy şirketine ait Homeros platformunda Hristofyas’ın ziyareti öncesinde hazırlıklar da başladı. Şirket yetkilileri, sembolik de olsa Hristofyas’a doğalgaz ateşlemesi yapması için çalışıyor.
Rum liderin medya şovuna hükümet sözcüsü Stefanos Stefanu ve Ticaret Bakanı Praksula Andoniadu da katılacak. Hristofyas Kıbrıs adasının 175 kilometre güneyinde açık denizlerde bulunan platforma helikopterle gidecek.

New York zirvesi öncesi şov

Rum lider platform ziyaretiyle bu ay sonunda New York’ta BM Genel Sekreteri eşliğinde kapalı kapılar ardından yapılacak 2 günlük zirve öncesinde Türkiye ve KKTC’yi sıkıştırmayı planlıyor. Rum iç siyasetinde sıkışan ve New York zirvesi öncesinde Doğu Akdeniz’de egemen olduklarını ilan etmeye hazırlanan Hristofyas, müzakerelerde de sert bir tutum sergiliyor. Kıbrıs’taki süreçte yoğunlaştırılmış müzakereleri tamamlayan KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Rum lider Hristofyas, New York’ta Long Island’daki zirvede al-ver pazarlığı yapacak. KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun doğalgaz krizini de gündeme getirmesi bekleniyor.

Ömer Bilge / Hürriyet



Bu haber 2,392 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,810 µs