En Sıcak Konular

İstanbul Emniyeti'nden itidal çağrısı

23 Ekim 2011 21:47 tsi
İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Altınok, son günlerde artan terör ve provokasyon olaylarına karşı vatandaşlara ididal çağrısında bulundu. Altınok, "Polis, gereken önlemi alacak güçtedir, halkımız oyuna gelmesin." dedi.



Beyoğlu'nda, çeşitli sivil topluk örgütlerince düzenlenen 'Teröre Lanet' yürüyüşünü provoke eden bölücü terör örgütü yandaşları, polis memurlarına ses bombası ile saldırıda bulundu. Terör örgütü lehine slogan atarak izinsiz gösteri yapan grup, dağılım sırasında ara sokaklarda polise ses bombası ile saldırı gerçekleştirdi. Olayın ardından kaçmaya çalışan 3 zanlı, çevik kuvvet timlerince yakalandı.

Olaylarla ilgili basın mensuplarına bilgi veren Güvenlik Şube'den sorumlu İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Altınok, olayları provoke eden ve ses bombasını attıkları iddia edilen 3 kişinin gözaltına alındığını belirtti. Vatandaşların tahriklere kapılmaması yönünde ayarıda bulunan Altınok, "Burdan vatandaşlarımıza, sağduyulu davranmalarını, bölücü veya diğer devlete taş atan ve değişik düşmanlık yapan kişilerle, polisin çok rahat mücadele ettiğini halkımıza özellikle bildirmek istiyorum. Biz, bu suç örgütleriyle çok rahat bir şekilde mücadelemizi yaparız. Vatandaşlar, polisin işini zorlaştırmadan tepkilerini ortaya koysunlar. Hiçbir zaman şiddete ve saldırıya yönelmesinler." diye konuştu.

Polisin, bölücü gruplarla mücadelesini rahat bir şekilde sürdürdüğünü vurgulayan Altınok, halkın, ortaya konmak istenen oyunlara gelmemesini istedi. Altınok, hiç kimseninn kendini devletin yerine koyarak şiddet ve saldırıda bulunmaması gerektiğini vurguladı.

Öte yandan, polise ses bombaları ile saldırıda bulunan ve gözaltına alınan 3 örgüt yandaşının emniyetteki sorgusu devam ediyor. Zanlıların, sorgularının ardından yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.



Bu haber 909 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,656 µs