En Sıcak Konular

Clinton İran'ı uyardı

23 Ekim 2011 20:19 tsi
Clinton İran'ı uyardı ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, İran'ı, ABD'nin Irak'tan askerlerini çekecek olması konusunda yanlış hesaplamalara girmemesi yönünde uyardı.

 NBC, Fox News ve CNN'de konuşan Clinton, ABD'nin, askerlerini ülkeden çekmesine rağmen Irak ile güçlü güvenlik ilişkilerini sürdürmeye devam edeceğini söyledi.
Irak'ın, ABD'nin iyi ilişkiler sürdürdüğü ''egemen ve bağımsız'' bir ülke olduğunu ifade eden Clinton, bu ülke ile uzun yıllar güçlü güvenlik ilişkilerine sahip olmayı beklediklerini kaydetti.
Clinton, Irak'a ''Ürdün'den Kolombiya'ya kadar diğer birçok ülkeye yaptıkları gibi destek ve eğitim yardımında bulunacaklarını ve ABD'nin Irak'ta güçlü diplomatik varlığının da olacağını'' dile getirdi.
    
     -"İran hesap hatasına düşmesin"
   
     Clinton, İran'ı uyararak, ''Kimse ABD'nin (askerlerini çekme) kararı ve Irak'ın demokrasisini desteklemeye yardım etme taahhüdü konusunda hesap hatasına düşmemeli. Iraklılara bu şansı vermek için fazlasıyla bedeller ödedik. İran'ın ve başka kimsenin bu konuda yanlış hesaplamalarda bulunmayacağını umuyorum'' dedi.
     ''İran, tüm bölgeye ve Türkiye gibi NATO müttefikleri ile hem üsler hem de eğitim anlamında olsun, ABD'nin bölgedeki birçok ülkedeki varlığına bakmadığı takdirde, çok yanlış hesaplamalara girebilir'' diyen Clinton, sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''Bunun, sadece ABD olarak bizim bölgedeki mevcudiyetimizle alakalı olmadığının altını çiziyorum. Irak'taki çok büyük çaptaki diplomatik varlığımıza ilaveten, komşu ülkelerde üslerimiz var, NATO müttefikimiz Türkiye var, bölgedeki çok büyük çapta bir varlığımız bulunmakta. Dolayısıyla hiç kimse, en başta da İran, Iraklıların daha ileriye yönelmesi konusundaki devam eden taahhüdümüz noktasında hesap hatasına düşmemeli.''

a.a.



Bu haber 897 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,963 µs