En Sıcak Konular

Çelik: Fatiha okuyacak bir Anayasa olmalı

23 Ekim 2011 14:51 tsi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, yapılacak yeni Anayasa konusunda önemli bilgiler verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, “Her şeyden önce darbeci zihniyete Fatiha okuyacak bir Anayasa olmalıdır.” dedi. Türkiye’nin tarihi bir fırsat yakaladığını kaydeden Çelik, “Bu süreç meşakkatli bir süreç. Paslı çivileri sökmek her zaman zordur.” diye konuştu. Herkesin bir masa etrafında buluştuğunu söyleyen Çelik, “Masanın etrafında olanlar sinirleri alınmış bir şekilde masanın etrafında oturmalı.” diye konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Memur Sen’in düzenlediği uluslarası katılımlı anayasa kongresinin ikinci gününde bir konuşma yaptı. Yeni anayasanın nasıl olması gerektiğini anlatan Çelik, “Her şeyden önce darbeci zihniyete Fatiha okuyacak bir anayasa olmalıdır.” dedi. Yeni anayasanın dert üretmek yerine dert çözmesi gerektiğinin altını çizen Çelik, “Sorunlarımızı torunlarımıza bırakmamalıyız.” ifadesini kullandı. Anayasanın sade, kısa ve anlaşılır olması gerektiğini vurgulayan Çelik, “Erkler arasında rekabeti değil, iş bölümünü gözetmelidir. Erklerin yetki alanları net bir şekilde belirlenmelidir. Öyle bir metin yazılmalı ki, hiçbir makam ya da organ satır aralarında kendine vazife çıkarmamalıdır.” şeklinde konuştu. Hiç kimse ve hiçbir zümreye imtiyaz tanınmaması gerektiğini söyledi.

"ZORU BAŞARMAMIZ GEREKİYOR"

Türkiye’nin tarihi bir fırsat yakaladığını kaydeden Çelik, şöyle devam etti: “Bu süreç meşakkatli bir süreç. Paslı çivileri sökmek her zaman zordur. Ama en zoru başardık. Bir araya gelinmez, bu konu tartışılmaz, ele alınmaz deniyordu. 12 Eylül referandumu herkesi bir kez daha düşünmeye, herkesi bir masanın etrafında buluşturma zorunluluğunu ortaya koydu… Herkes bir masanın etrafında buluştu. Bundan sonrası zor. Ama zoru başarmamız gerekiyor.”

Masanın etrafında olanların sinirleri alınmış bir şekilde oturması gerektiğinin altını çizen Çelik, “Sabır ve tahammül neticesinde, anayasa sorununu sorun olmaktan çıkarmamız gerekiyor.” dedi.

cihan

Bu haber 921 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,724 µs