En Sıcak Konular

MHP'den ihracı istenilen vekil konuştu

23 Ekim 2011 14:42 tsi
''Disiplinsiz ve dengesiz'' davranışlarından dolayı Merkez Disiplin Kuruluna sevk edilmesine MHP Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç sert konuştu.

İhraç istemiyle partisinin disiplin kuruluna sevk edilen MHP Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç, ''Milletin değer yargılarına son derece hassasiyet içinde sahip çıkmaya çalışan biriyim. Böyle bir kişinin dengesiz olarak addedilmesi, uyarılmamış olması, kamuoyuna böyle lanse edilmesi art niyet ve demokratik nezaketsizlik'' dedi.

İrbeç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''disiplinsiz ve dengesiz'' davranışlarından dolayı Merkez Disiplin Kuruluna sevk edilmesine inanmakta güçlük çektiğini, partisinden daha önce uyarı almadığını belirletek, onuyla ilgili kendisine bilgi verilmediğini savundu.

Parti disiplinine aykırı bir davranışla ilgili kendisine hiçbir açıklama yapılmadığını, telefon edilmediğini ifade eden İrbeç, henüz gerekçeleri bilmediğini söyledi.

İhraç isteminden dün haberi olduğunu ve anlamakta zorlandığını vurgulayan İrbeç, ''Hayatının her kademesinde başarılı olmuş, milletin değer yargılarına son derece hassasiyet içinde sahip çıkmaya çalışan biriyim. Böyle bir kişinin dengesiz olarak addedilmesi, uyarılmamış olması, kamuoyuna böyle lanse edilmesi art niyet ve demokratik nezaketsizlik'' dedi.

Hakkari'deki hain saldırı sonucu Aksaray ve Yozgat'ta şehit ailelerini ziyaret etmek için ve buralarda parti teşkilatlarıyla biraraya gelmek için program hazırladığını dile getiren İrbeç, dün genel merkezin tavrı üzerine parti teşkilatlarının da geri adım attığını kaydetti.

Nevşehir'de olduğunu ve gerekçeleri anlamak için Ankara'ya döneceğini ifade eden İrbeç, ''MHP'yi nasıl iktidara taşıyabilirizin heyecanı içindeyiz. Üzüldüğüm taraf birilerinin nasıl davrandığı, nasıl algılama içinde olduğundan ziyade, bu şehit ailelerini ziyaret edememiş olmak. Bizim yolumuz, görüşümüz heyecanımız belli. Ülkücü hareketin Türkiye'de iktidar olmasını istiyoruz'' diye konuştu.

MHP'den dün yapılan yazılı açıklamada, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin İrbeç'i ''disiplinsiz ve dengesiz'' davranışlarından dolayı kesin ihraç talebiyle Merkez Disiplin Kuruluna sevk ettiği bildirilmişti.

aa

Bu haber 882 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,672 µs