En Sıcak Konular

TOBB'dan teröre karşı dev yürüyüş kararı

23 Ekim 2011 14:13 tsi
Son dönemde artan terör olayları nedeniyle 24 sivil toplum kuruluşu tarafından oluşturulan ''Birliğe Çağrı Platformu'' 30 Ekim 2011 tarihinde İstanbul'da yürüyüş düzenleme kararı aldı.

Geçen hafta Ankara'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çicek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve siyasi parti liderlerine bir dizi ziyaret gerçekleştiren 24 sivil toplum kuruluşunun başkanları, istişareleri sonucunda alanın kararları bugün Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) toplantı salonunda açıkladı.

''Birliğe Çağrı Platformu'' adına konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin her bölgesinde örgütlü, toplumun bütün kesimlerini temsil eden 24 kuruluş olarak bir araya geldiklerini söyledi.

Türkiye'nin hassas bir süreçten geçtiğini, insanların içini yaralayan, ciğerini yakan olayların yaşandığını kaydeden Hisarcıklıoğlu, artan terör olayları neticesinde şehit düşen polis ve askerler ile hayatını kaybeden insanların acısını toplumun her kesiminin derinden hissettiğini söyledi. Bu vahim olayların tek hedefinin milletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğllu, milletin birlik ve bütünlüğünü hedef alan bu olaylar karşısında sessiz kalmayacaklarını ve terörü nefretle kınadıklarını bildirdi.

Bugün kardeşlik bağlarını zayıflatmak isteyenlerin, bu toprakların mayasının çok güçlü olduğunu bilmeleri gerektiğini belirten Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu:

''İşçiyiz, işvereniz, esnafız, memuruz, emekliyiz, çiftçiyiz, doğuyuz, batıyız, kuzeyiz, güneyiz, biriz beraberiz. Oynanan kirli oyuna hep birlikte karşı duracağız. Birlikteliğimizi savunacağız. Hepimiz biliyoruz ki bu milletin tarihinde kirli oyunlar eksik olmamıştır. Bu kirli oyunları, her zaman milletimizin azim ve kararlılığı bozmuştur. Bizim en büyük gücümüz kardeşliğimiz olmuştur.''

Milleti derinden üzüntüye boğan son saldırıların toplulumuzda hassasiyeti artırdığını anlatan Hisarcıklıoğlu, bu üzüntü ve duyarlılığı dikkate alarak neler yapılabileceği konusunda istişareler yaptıklarını, neler yapılabileceğini aralarında değerlendirdiklerini kaydetti.

Toplumun tamamını temsil eden kesimler olarak temeli kardeşlik olan ''Birliğe Çağrı Platformu'' kurduklarını belirten TOBB Başkanı, platformun bütün sivil toplum kuruluşlarına açık olduğunu vurguladı.

Platform olarak Cumhurbaşkanı ile Meclis Başkanı ile, Başbakanla, siyasi partilerin genel başkanlarıyla görüşmeler yaptıklarını hatırlatan Hisarcıklıoğlu, ''Gördük ki her türlü günlük tartışmalara rağmen, Türkiye'nin siyasi liderleri terör konusunda aynı hassasiyete sahipler. Hepsinin ortak paydası birliğimiz, bütünlüğümüz ve kardeşliğimizdir. Kimse diğerini ötekileştirmiyor, günlük siyasi ikballer beklemiyor, işte bu bizi umutlandırdı, liderlerimize teşekkür ediyoruz'' dedi.

-30 Ekim'de İstanbul'da-

Bu yaklaşımdan alınan güçle, 30 Ekim pazar günü, toplumun tamamını temsil eden meslek örgütlerinin, sendika konfederasyonlarının ve derneklerin öncülüğünde, siyasi partilerin de desteğiyle, İstanbul'da büyük bir yürüyüş yapılacağını bildiren Hisarcıklıoğlu, yürüyüşte, sadece, birliğin ve bütünlüğün simgesi ay yıldızlı bayrağın taşınacağını bildirdi.

Hisarcıklıoğlu, ''Bu büyük yürüyüşe bizimle aynı hissiyatı paylaşan herkesi davet ediyoruz. Kirli oyunlara inat birlikte yürüyeceğiz. Herkesi bu yürüyüşe bekliyoruz'' dedi.

-''Kimseyi dışlamıyoruz''-

Yürüyüşle ilgili detayların hafta içinde paylaşılacağını belirten Hisarcıklıoğlu, yürüyüşte kimsenin dışlanmadığını, ''bayrak'' ortak bileşeni altında herkesin bu yürüyüşe davet edildiğini bildirdi.

Birliğe Çağrı Platformda KESK gibi bazı sivil toplum örgütlerinin neden bulunmadığının sorulması üzerine Rifat Hisarcıklıoğlu, platformun herkese açık olduğunu, bugünden sonra da çağrılarının devam edeceğini söyledi.

Yeni Anayasa çalışmalarına platform olarak katkı koyup koymayacaklarının sorulması üzerine de TOBB Başkanı, katılımcı demokrasi çeçrevesinde yeni bir anayasanın hazırlanması konusunda Türkiye'de herkesin mutabık olduğunu kaydetti.

Birliğe Çağrı Platformu şu sivil toplum kuruluşlarından oluşuyor:

''Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), Hak-İş Konfederasyonu, Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN), Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Türkiye KAMU-SEN), Türkiye Barolar Birliği (TBB), Türkiye Noterler Birliği (TNB), Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB), Türk Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB), Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), Türk Eczacıları Birliği (TEB), Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON), Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Doğu ve Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DOGÜNSİFED), Türkiye İşci Emeklileri Derneği (TİED), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği.''

aa



Bu haber 939 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,642 µs