En Sıcak Konular

Deprem sonrası son gelişmeler

23 Ekim 2011 14:00 tsi
Deprem sonrası son gelişmeler Van'da 7.2 büyüklüğünde deprem oldu. Başbakan Erdoğan, Van'a hareket etti.

23:09 - Türk Eczacıları Birliği, yardım kampanyası başlattı

Türk Eczacıları Birliği, Van'daki depremzedeler için eczacıların desteğiyle gerçekleşecek yardım kampanyası başlattı. Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti'nden yapılan yazılı açıklamada, kampanyanın 24 Ekimde başlayacağı, 26 Ekim Çarşamba akşamına kadar süreceği belirtilerek, kampanyaya katılmak isteyenlerin ''www.teb.org.tr'' adresinde açılacak ''Van'a Acil Yardım'' alanından giriş yapıp yardımda bulunabileceği ifade edildi.

22:58 - Adana'dan 5 TIR yardım malzemesi bölgeye gitti

Adana'daki Türk Kızılayı Akdeniz Afet Yönetim Merkezi tarafından deprem dolayısıyla Van'a 5 tır yardım malzemesi gönderildi.

22:52 - Başbakan Erdoğan Erciş'den ayrıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Erciş'teki incelemelerinin ardından helikopterle bölgeden ayrıldı. İstanbul'dan özel uçakla Van'a oradan da helikopter ile Erciş'e gelen Başbakan Erdoğan, Afet Yönetim Merkezi'nin kurulduğu Kaymakamlık binası önünde vatandaşlarla sohbet etti. Vanyolu Caddesi'nde yürüyen Erdoğan, vatandaşlarla sohbet etti. Başbakan Erdoğan, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ile helikopterle Erciş'den ayrıldı.

22:46 - Şanlıurfa'dan 54 kişilik ekip Van'a gitti

Valilik basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, akşam saatlerinde Van'a hareket eden konvoyda, İl Afet Durum Müdürlüğünden 13 arama ve kurtarma personeli, İl Sağlık Müdürlüğünden 6 doktor, 1 hemşire, 12 kişilik UMKE ekibi, 2 anestezi teknisyeni ve 4 şoförün yanı sıra 3 arama kurtarma aracı, 2 minibüs, 1 ambulans, 1 pickup ve 1 çadır hastane ile jeneratör bulunuyor.

22:45 - İrlanda: Yardıma hazırız

İrlanda Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Ticaret Bakanı Eamon Gilmore, Van'da meydana gelen depremle ilgili taziye mesajı yayımlayarak, kurtarma çalışmalarında yardıma hazır olduklarını bildirdi.

22:43 - Van sallanmaya devam ediyor

Van'da bugün meydana gelen 7,2'lik büyük depremin ardından en son saat 21.10'da 5.0 büyüklüğünde bir artçı sarsıntı ve saat 21.53 ile saat 22.06'da da 4.9 büyüklüğünde 2 artçı sarsıntı yaşandı. Kandilli Rasathanesi internet sitesindeki son deprem verilerine göre, saat 13.41'de gerçekleşen büyük depremin ardından Van ve çevresinde sarsıntılar devam ediyor. Büyük yıkıma neden olan 7.2 büyüklüğündeki deprem sonrası en son saat 21.10'da 5.0 büyüklüğünde bir artçı sarsıntı ve saat 21.53 ile saat 22.06'da da 4.9 büyüklüğünde 2 artçı sarsıntı meydana geldi.

22:27 - THY, Van'a ek seferler düzenledi

Türk Hava Yolları, Van'da meydana gelen deprem nedeniyle kente ek uçak seferleri düzenledi. THY Basın Müşavirliği'nden alınan bilgiye göre, Van'da meydana gelen depremin ardından, artan talepleri dikkate alan THY, Van'a İstanbul ve Ankara'dan ek seferler koydu. Ankara'dan saat 18.00'de konulan ek seferle 144 yolcu, saat 20.50'de konulan ek seferle 152 yolcu, İstanbul'dan da saat 20.32'de düzenlenen seferle 169 yolcu Van'a gitti.

22:24 - Medvedev, 2 uçak dolusu yardım gönderiyor

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, yüze yakın vatandaşın yaşamını yitirdiği Van'da meydana gelen deprem nedeniyle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü telefonla aradı, başsağlığı diledi. Rusya lideri, Acil Durum Bakanlığı yetkililerine, Türkiye'ye yardım yapılması için çalışmalara hazırlanması talimatını verdi. Basına bilgi veren Acil Durum Bakanlığı Enformasyon Dairesi Başkanı İrina Andrianova, "Rusya Devlet Başkanı'nın talimatıyla Türkiye'de meydana gelen depremde çalışmalar için hazır duruma geldik. Il-76 tipli iki uçak uçuşa hazır. Uçaklarda arama-kurtarma ekibi, özel köpek uzmanları, psikoloji uzmanlar, seyyar hastane, arama-kurtarma teknolojisi ve malzemeler bulunuyor." dedi.

22:22 - Malatya'dan 41 kişilik ekip bölgeye gitti

Malatya'dan 41 kişilik ekip, arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere Van'a gitti. 

21:12 - Erciş stadyum alanında bir çadır kent oluşturuluyor

Van'da meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremin ardından Türk Kızılayının bölgedeki çalışmaları sürüyor. Kızılay'dan yapılan yazılı açıklamada, depremin ardından acil olarak harekete geçen Türk Kızılayının, Ankara, Elazığ, Erzurum, Muş, Adana, Diyarbakır, Ağrı ve Manisa bölge afet müdahale ve lojistik merkezlerinden ilk planda 2 bin 646 çadır, 9 toplu barınma çadırı, 7 bin 648 battaniye, 100 katalitik soba, bin 584 mutfak seti, bin 120 gıda kolisi, bin 320 içme suyu, 5 bin ekmek ve 500 kumanyanın bölgeye gönderildiği belirtildi.

21:02 - THK bölgeye 3 uçak gönderdi

Türk Hava Kurumu, tam donanımlı 3 uçağını deprem bölgesine gönderdi. Türk Hava Kurumu Başkanı Osman Yıldırım yaptığı yazılı açıklamada, deprem sonrasında Başbakanlık Afet Koordinasyon Merkezi ile iletişime geçilerek İzmir, Ankara ve Samsun'dan bölgeye uçak gönderildiğini belirtti.

20:30 - Yıkılan 7 katlı binada kurtarma çalışması sürüyor

Van'da 7,2 büyüklüğündeki depremde yıkılan 7 katlı binadaki kurtarma çalışmaları devam ediyor.

20:09 - Gönüllü kurtarma ekiplerini taşıyan uçak Van'a indi

Türk Kızılayı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi yardımları ile gönüllü kurtarma ekiplerini taşıyan uçak, Van'a indi. Esenboğa Havalimanından kalkmaya hazırlanan diğer uçakta ise Sağlık Bakanlığı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi ve tıbbi yardım malzemeleri bulunuyor. İkinci uçağın da kısa süre sonra Van'a hareket etmesi bekleniyor.  

18:31 - Erciş Devlet Hastanesi'nde 50 ölü, 405 yaralı var

Van'da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin en çok etkilediği Erciş ilçesi, adeta enkaza dönüşmüş durumda. Devlet hastanesinde 50 ölü, 405 yaralı var.

Yakınlarının sağlık durumu hakkında bilgi almak isteyen binlerce kişi, hastane önünde toplandı. Odalar yeterli olmadığı için çok sayıda yaralı bahçede tedavi ediliyor. Sağlık durumu ağır olan yaralılar, ambulanslarla çevre il ve ilçelere gönderiliyor.

18:22 - Kocaeli'den 22 kişilik ekip gönderildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı İdare Şube Müdürü Kadir Köktürk, Kocaeli'den 22 kişilik arama kurtarma ekibinin Van'a gönderildiğini bildirdi.

18:21 - Erciş Devlet Hastanesinin bahçesinde yaralılara müdahale ediliyor

Van'da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremde yaralanan vatandaşlara Erciş Devlet Hastanesinin bahçesinde müdahale ediliyor. Eski Erciş Devlet Hastanesi bahçesinde hazır bekletilen sağlık görevlileri, yaralılara müdahale ediyor. Depremde hafif hasar gören eski devlet hastanesindeki bazı malzemeler bahçeye taşınarak yaralılara destek sağlanıyor. 

17:45 - UMKE ekipleri, Van'a hareket ediyor. Sağlık Bakanlığı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), saat 18.00'de tıbbi malzemeler ile Ankara Esenboğa Havaalanı'ndan deprem bölgesi Van'a hareket edecek.

17:44 - Rize'den 30 kişilik ekip Van'a gönderildi
Rize Afet ve Acil Durum Müdürü Seyfettin Yılmaz, Van'daki deprem dolayısıyla Rize'den 30 kişilik arama kurtarma ekibinin Van'a gönderildiğini bildirdi. İlk etapta 5 sivil savunma elemanı ve sivil toplum örgütlerinin arama kurtarma ekiplerinden oluşan toplam 30 kişilik ekip oluşturup bölgeye gönderildi.

17:35 - Kızılay, Van'a 2 mobil fırın gönderdi
Kızılay'dan yapılan açıklamada, Ankara, Elazığ, Erzurum, Muş, Adana, Diyarbakır, Ağrı ve Manisa bölge afet müdahale ve lojistik merkezlerinden çok sayıda uzman personel ve afet malzemesinin, bölgeye doğru yola çıktığı ifade edildi. İlk planda, bin 163 çadır, 4 bin 250 battaniye, 100 katalitik soba, bin 40 gıda kolisi ve 500 kumanya paketinin bölgeye ulaşmaya başladığı belirtildi. Ayrıca bölgeye 2 adet mobil fırın gönderildi.

17:22 - Sağlık Bakanı Akdağ Van'a gitti
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ambulans uçakla Erzincan'dan Van'a gitti. AK Parti Erzincan İl Gençlik Kolları'nın olağan kongresine katıldıktan sonra Erzincan Havaalanı'na geçen Bakan Akdağ, beraberindekilerle birlikte Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçakla saat 17.00'de Erzincan Havaalanından deprem bölgesine hareket etti.

17:12 - AKUT ekipleri deprem bölgesinde
Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ekiplerinin, deprem bölgesine ulaşmaya başladığı bildirildi. AKUT'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, derneğin Bingöl, Erzurum, Trabzon ve Giresun ekipleri deprem bölgesine ulaşmaya başladı. Ankara ve Kocaeli ekipleri de Van'a gitmek üzere yola çıktı.

17:06 - Vatandaşlar kendi çabalarıyla kurtarıyor
Van'da meydana gelen depremin ardından, Erciş ilçesinde enkaz altında kalan yaralıları, vatandaşlar kendi çabalarıyla kurtarmaya çalışıyor. Depremin ardından Erciş Kaymakamı Ramazan Fani başkanlığında kriz masası oluşturuldu. İlçede çok katlı binaların bir kısmının yıkıldığı gözlenirken, vatandaşlar enkaz altında kalan yaralıları iş makineleriyle kurtarmaya çalışıyor.

17:06 - Samsun'dan Arama Kurtarma Birliği yola çıktı
Samsun'dan 35 arama kurtarma personelini taşıyan 8 araç Van'a gitmek üzere yola çıktı. Tam donanımlı araçlar, Trabzon ve Erzurum üzerinden Van'a ulaşacak. AFAD Arama Kurtarma Birlik Müdürü Seyit Ahmet Seldüz, en kısa sürede deprem bölgesine ulaşıp çalışmalara katılacaklarını söyledi.

17:06 - Bölgeye kontrollü elektrik veriliyor
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Van'daki deprem bölgesine kontrollü olarak elektrik verdiklerini, hastanelerin elektrik ihtiyacını karşıladıklarını bildirdi.

17:04 - 112 Ekipleri'ne gönüllü yardım çağrısı
İstanbul'da görev yapan 112 Hızır Acil Ekipleri'ne deprem bölgesine gitmeleri için çağrı yapılıyor. Van'da meydana gelen depremde gönüllü olarak görev yapmaları için acil yardım çağrısı yapılan personelin saat 19.00'a kadar komuta merkezinde hazır olmaları istendi.

17:00 - Erciş'te 80 bina çöktü, ölü sayısı 30'a ulaştı
Van'da meydana gelen deprem Erciş ilçesindeki 80 binayı yıktı. İlk belirlemelere göre, ölü sayısı 30'a ulaşırken, onlarca yaralı çevre il ve ilçelere sevk edildi.

16:46 - Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde 1 hafta ara
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde (YYÜ), kentte yaşanan 7.2'lik depremin ardından eğitime bir hafta ara verildi. YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, yaptığı açıklamada, sadece kampüs içinde 3 binada hafif çaplı hasar olduğunu, yaralanma veya can kaybı yaşanmadığını bildirdi.

16:43 - Toplam 33 artçı deprem yaşandı
Uzmanlar Van'daki depremin ardından artçı depremlerin 3-4 gün sürebileceğini bildirirken, şu an itibariyle bölgede toplam 33 artçı sarsıntı daha meydana geldi. Van'da büyük yıkıma neden olan 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından, en büyüğü 5.5 olmak üzere 33 artçı deprem daha gerçekleşti.

16:41 - Ankara'dan Van'a ekip gönderildi
Van'da meydana gelen depremin ardından, Ankara Büyükşehir Belediyesince 18 kişilik bir arama kurtarma ekibini bölgeye gönderildiği bildirildi. Ekibin, K-9 adı verilen 3 arama kurtarma köpeğini de Van'a götürdüğü belirtildi.

16:38 - 112 ve 155'e mesaj atın
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Van'da büyük bir deprem yaşandığını belirterek, Van Ferit Melen havaalanının uçuş trafiğine açık olduğunu, kendilerinin de Van'a gideceklerini bildirdi. Bakan Yıldırım, depremden dolayı yardıma ihtiyacı olan vatandaşların, 112 ve 155 çağrı merkezlerine mesaj atabileceklerini, bunun tüm operatörler için geçerli olduğunu söyledi.



Bu haber 1,833 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,000 µs