En Sıcak Konular

Firar etti denilen erin sır ölümü

22 Ekim 2011 12:37 tsi
Bitlis'in Tatvan ilçesindeki birliğinden firar ettiği iddia edilen er Ali Önal, Hizan'a bağlı Yolalan beldesi yakınlarında yol kenarında ölü bulundu.

Ölen er Ali Önal'ın ailesi, çocuklarının intihar etmiş olabileceğine ihtimal vermiyor.Kalbinde tek kurşun izi bulunan er, dün akşam saatlerinde memleketi Konya'nın Cihanbeyli ilçesine bağlı Zaferiye köyünde toprağa verildi. Er Ali Önal'ın ailesi cenaze töreni esnasında sinir krizi geçirdi.

Tatvan'daki 10. Motorlu Piyade Tugayı'nda 5 aydır askerlik yapan er Ali Önal, 14 Ekim'den beri kayıptı. Askeri yetkililer, Önal'ın firar ettiğini aileye bildirmiş, bir hafta sonra da erin ölü bulunduğu haberi aileye ulaşmıştı. Er ali Önal'ın cesedi, ölüm sebebinin belirlenmesi amacıyla otopsi yapılmak üzere Ankara'ya gönderilmişti. Ali Önal'ın naaşı, Ankara'da yapılan otopsinin ardından defnedilmek üzere ailesine teslim edilmişti. Olayın, intihar mı yoksa cinayet mi olduğu henüz belli değil. Ankara'da yapılan otopsi sonuçları da henüz açıklanmadı.

Oğlunun cenazesinin bulunduğu haberi üzerine hemen olay yerine gittiğini belirten acılı baba Bayram Önal, çocuğunun yol ortasında sırt üstü yatmış bir vaziyette, cansız bedenini gördüğünü söyledi. Baba Önal, oğlunun askeri elbisesiyle ve silahıyla birlikte bulunduğu belirtti.

ERİN ÖLÜMÜ HALA SIR

Dün akşam saatlerinde Zaferiye köyündeki evine getirilen erin cenazesi, burada yıkanıp cenaze namazı kılındı. Ardında köydeki mezarlıkta toprağa verilen 21 yaşındaki erin ölümü ise hala sır. Oğlunun cansız bedenine sarılan anne Ayşe Önal ve kardeşleri sinir krizi geçirdi.

Acılı aile, yakınları ve 112 ekipleri tarafından güçlükle sakinleştirildi. Acılı anne, oğlunun ölüm sebebinin bir an önce açıklanmasını istedi. Cenazeye katılan Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu'na Kürtçe derdini anlatan anne Önal, vatani görev için giden oğlunun sır ölümünün bir an önce açıklanmasını istedi.

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan da acılı aileyi yalnız bırakmadı. Cenazeye katılan Vali Doğan, konunun araştırıldığını, sorumlular varsa gerekenin yapılacağını söyledi. Ölen er Ali Önal'ın ailesi, çocuklarının intihar etmiş olabileceğine ihtimal vermiyor.

(CİHAN)



Bu haber 963 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,021 µs