En Sıcak Konular

Genelkurmay'ın isteğine ADD ve Çağdaş Yaşam'dan olumlu yanıt!

8 Haziran 2007 17:26 tsi
Genelkurmay'ın isteğine ADD ve Çağdaş Yaşam'dan olumlu yanıt! Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın terörle mücadele konusunda yaptığı açıklama gündeme bomba gibi düştü. Orgeneral Büyükanıt'ın gece yarısı yaptığı "kitlesel karşı koyma refleksi" açıklamasına ÇYDD'den sonra ADD Başkanı Org. Eruygur'da

Orgeneral Büyükanıt'ın yaptığı açıklamanın 7. maddesinde "Türk Silahlı Kuvvetlerinin beklentisi; bu tür terör olaylarına karşı, yüce Türk milletinin kitlesel karşı koyma refleksini göstermesidir" sözleri büyük yankı buldu.

Konuyla ilgili ANKA'ya konuşan Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı, Jandarma eski Komutanı emekli Orgeneral Şener Eruygur, Orgeneral Büyükanıt'ın yaptığı açıklamayı, "Terörizme karşı dayanışma öneren bir açıklama" şeklinde yorumladı. Eruygur, son günlerde yaşanan tetörist saldırılarına ilişkin sorumluluk sahibi birinin yaptığı açıklama üzerine sivil toplum örgütlerini bir araya getirmek için harekete geçtiklerini açıkladı. Eruygur, "Biz, demokratik kitle örgütleri olarak dayanışmaya davet ediliyoruz. Bu açıklama üzerine sivil toplum örgütleri ile görüşmelerimiz sürüyor. Görüşmeler birkaç gün içinde sonuçlanacak. Görüşmelerden nasıl bir sonuç çıkacağını bilmiyorum" diye konuştu.

Seçim öncesi süreklilik arz eden bir etkinliğin olmasını beklemediklerini belirten Eruygur, terörizmle mücadele konusunda sivil toplum örgütlerinin üzerlerine düşen görevi yapacağını kaydetti.

ÇYDD de tamam dedi!

Genelkurmay Başkanlığı’nın dün gece yaptığı “teröre karşı kitlesel refleks gösterilmesini” isteyen açıklamasının ardından bazı sivil toplum örgütleri harekete geçerek İstanbul’da “teröre karşı sessiz miting” düzenleme kararı aldı.

Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinden yayınladığı basın açıklamasının yankıları sürüyor. Bazı sivil toplum örgütleri açıklamayı demokrasiye aykırı bulurken, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) öncülüğünde bazı sivil toplum örgütleri de Genelkurmay açıklamasının ardından miting düzenleme kararı aldı. Cumhuriyet mitinglerinin öncüsü olan ÇYDD Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan ANKA’ya yaptığı açıklamada, düzenlemeyi düşündükleri mitingin ayrıntılarının henüz netleşmediğini belirterek şunları söyledi:

“Türk halkı olarak şehitlerimiz için yanıyor, PKK terörünü ve bu terörü oluşturan, para ve silah desteği vererek Türkiye’nin başına bela eden tüm ülkeleri lanetliyoruz. Terörle mücadele devlet, hükümet, ordu, yöneticiler ve milletle el ele vererek yapılır. Bu konu, iç ve dış kısır siyasete asla malzeme olmamalıdır. Halkın mitinglerle tepkisini göstermesi çok doğal ve gereklidir. En kısa zamanda İstanbul’da terörü tüm toplumca lanetleyecek bir sessiz miting yapma girişimleri başlatılmıştır." Saylan, yakında basına ayrıntılar hakkında bilgi verileceğini de sözelrine ekledi.

Aktifhaber



Bu haber 347 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,754 µs