En Sıcak Konular

Sınır içi operasyon!

8 Haziran 2007 17:21 tsi
Sınır içi operasyon! Genelkurmay’ın ‘en son’ bildirisi iyi kamufle edilmemiş! Özellikle 7. madde, teröre karşı mı AKP’ye karşı mı tartışmalı. Batı mahreçli kaynaklar TSK’nin zaten bir iç politika manevrası yürüttüğünü söylüyor ama görünen o ki, m

27 Nisan tarihli meşhur ve sarsıcı bildirinin ardından dün akşam “yenilenen” bir başka Genelkurmay e-bildirisi bu sefer dikkati teröre çekti. Ama terörle birlikte iç politikaya da. 

Özellikle de bildirinin 7. maddesi; “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin beklentisi; bu tür terör olaylarına karşı, yüce Türk milletinin kitlesel karşı koyma refleksini göstermesidir.”

Terör olaylarına karşı kitlesel karşı koyma refleksi ne demek? Buradan kast edilen Türk halkının terörist PKK’ya karşı kitlesel bir eylem düzenlemesi olmasa gerek. O halde beklenen, tıpkı Cumhuriyet Mitingleri’nde olduğu gibi toplu reflekslerin verilmesi.

Bu teröre karşı etkili bir metod mu ayrı bir konu. Zaten Türk insanının teröre bakışı ve özellikle şehit cenazelerinde gösterdiği terörü lanetleyen reaksiyonlar son derece sarsıcı ve üzücü. Ama yine de ve daha fazlası isteniyorsa Türk halkının hazır olduğu aşikar.

Terörle mücadelede siyaset nerede?

O halde Genelkurmay Başkanlığı tam ne demek istedi. Belki bunun “tartışmalı” bir yanıtı Ferai Tınç’ın bugünkü köşesinden alıntılanabilir.
 
”Bugünlerde yabancı basın, PKK’ya karşı mücadelenin asker tarafından AKP hükümetini köşeye sıkıştırmak için bir koz haline getirdiği yorumlarına yer veriyor. Bu, terörün açtığı derin izleri görmemek, mayınları, karakol baskınlarını, askerlik görevlerini yaptıktan sonra hayata başlamayı bekleyen genç şehitleri yok saymak demek. Ama askerin siyasete müdahale ettiği de bir başka gerçeği Türkiye’nin. Elektronik muhtıralarla, darbe ihtarları yapmak, terörizme karşı mücadeleyi de şaibe altında bırakıyor.”

Yabancı basın meseleyi bu çerçevede gördüken sonra Türkiye’de de bu şekilde okuyacakların olmadığını söylemek iddialı olur. Kitlesel reflekslerin dışavurumu aslında pratikle ilgili bir konu.

Terörizmi ve terörist PKK’yı lanetlemek için bir araya gelecek geniş bir topluluk, hissiyatını ve üst üste gelen şehit haberlerinin hırsını doğal olarak ülkenin iktidarına yansıtır.

Bu da seçimlere giden bir ülkede zaten başlıbaşına bir propaganda yolu sayılabilir. Baykal'ın "bugün" açıkladığı gibi, "terörle mücadelede siyasi zaaf var"!

www.iyibilgi.com



Bu haber 590 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    18,772 µs