En Sıcak Konular

Koşaner'e mahkeme yolu gözüktü

21 Ekim 2011 08:15 tsi
Koşaner'e mahkeme yolu gözüktü Çukurca'da 2009'da mayın patlamasında şehit olan 7 askerden er Demirci'nin annesi patlayan mayınların TSK'ya ait olduğu iddialarıyla ilgili eski Genelkurmay Başkanı Koşaner'in tanıklığını talep etti.

Hakkari Çukurca'da 2009'da, askeri birliğin mayına basması üzerine 7 askerin şehit olduğu olayla ilgili davanın duruşmasında, önceki gün şehit olan 24 asker anıldı. Şehit annesi, mayınların TSK'ya ait olduğu yönünde konuşmaları basına yansıyan eskiGenelkurmayBaşkanı Işık Koşaner'in tanık olarak dinlenmesini talep etti. Genelkurmay Askeri Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına, tutuksuz sanıklardan Tuğgeneral Zeki Es, "ameliyat olduğu gerekçesiyle" katılmazken, Kurmay Albay Rıza Atilla Erdoğan ve Nurettin Altay ile avukatları, müdahil olarak şehit askerlerden Deniz Demirci'nin annesi Raziye Demirci, babası Halil Demirci ve avukatları katıldı.

SES KAYDI SORULACAK

Mahkeme Başkanı Mehmet Yüzbaşıoğlu önceki günkü duruşmaya "Bugün toprağa düşecek 24 şehide Allah rahmet eylesin. Türkiye'nin başı sağ olsun" diyerek başladı. Duruşmaya müdahil olarak katılan şehit askerlerden Deniz Demirci'nin annesi Raziye Demirci de "Benim gibi bağrı yanan anneler var. 'Milletimizin başı sağ olsun' bile diyemiyorum. Şehit haberlerinden dolayı yıkıldım. Televizyonlarda Işık Koşaner barım barım bağırdı, 'Mayın döşendi, askerler alnından vuruldu' diye. Onun ifadesini almanı istiyorum senden" dedi. Demirci'nin avukatı İsmail Kılıç da eski Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner'in dava ile ilgili bilgisi olduğu kanaatinde olduklarını belirterek, Koşaner'in tanık olarak dinlenilmesini istedi. Mahkeme heyeti, Koşaner'e ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarının mevcut olup olmadığına ilişkin olarak Genelkurmay İletişim Daire Başkanlığına yazı yazılması, eğer böyle bir ses kaydı varsa yazı geldikten sonra Koşaner'in tanık olarak dinlenip dinlenilmemesine karar verilmesi yönündeki ara kararını verdi.

sabah


Bu haber 725 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,870 µs