En Sıcak Konular

Yazıcıoğlu için 4.5 saat savcıya konuştular

19 Ekim 2011 21:51 tsi
BBP lideri Mustafa Destici, helikopter kazasında hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu ile birlikte Malatya Adliyesi'nde özel yetkili savcı ile yaklaşık 4.5 saat görüştü.

Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin Malatya Özel Yetkili Savcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, merhum Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu ile birlikte öğle saatlerinde Malatya Adliyesine geldi.

Destici ve Yazıcıoğlu, Malatya Özel Yetkili Savcıları Özden Doğan ve Şeref Gürkan ile yaklaşık 4.5 saat görüştü.

Mustafa Destici, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, savcıyla ''müşteki'' sıfatıyla görüştüklerini belirtti.

Görüşmenin kendi talepleri üzerine gerçekleştiğini ifade eden Destici, şöyle konuştu:

''Bugün buraya rahmetli genel başkanımızın eşi Gülefer Yazıcıoğlu ile birlikte müşteki sıfatıyla geldik. Hanımefendi ve ben, bizdeki bilgileri savcılarla paylaştık. Bize son günlerde gelen bilgileri kendileriyle paylaştık. Görüşme benim ve hanımefendinin talebi üzerine gerçekleşti. Hiçbir kurumu kamuoyu önünde suçlamak, zan altında bırakmak gibi bir niyetimiz yok. Kurumlarımızdan istediğimiz olayla ilgili neyi biliyorlarsa, bu olayın aydınlanması için cesaret göstersinler. 'Neden hala istenen bilgi ve belgeler kurumlardan gönderilmiyor?' Biz bu sorunun cevabını arıyoruz.''

-Hakkari'deki hain saldırı-

Hakkari'deki terör saldırısına da değinen Destici, terörü ve ona yardım eden tüm güçleri lanetlediklerini belirterek, yeni anayasa çalışmaları kapsamında idamın geri getirilmesi için önerilerinin olacağını ifade etti.

Destici, ''Bu ülkeyi yöneten siyasi otorite ve askeri bürokrasinin omuzlarındadır bugün ve geçmişte yaşadıklarımızın vebalı. Ülkemizi yönetenler 27 yıldır terörle gerektiği gibi hiçbir anlamda mücadele sergileyememişlerdir'' dedi.

Bundan sonra terörle ilgili bugüne kadar yapılmayanların artık yapılması gerektiğini söyleyen Destici, ''Hukukun bir an önce işletilmesi gerekiyor. İdam cezasının mutlaka yeniden getirilmesi gerekiyor. Yeni anayasada da bizim en ön şartlarımızdan biri bu olacak'' diye konuştu.

aa

Bu haber 801 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,045 µs