En Sıcak Konular

BDP'li vekil söyledikleriyle Meclis'i karıştırdı!

19 Ekim 2011 20:36 tsi
TBMM Genel Kurulu'nda, Hakkari'deki terör saldırısı nedeniyle söz alan siyasi partilerin konuşması sırasında zaman zaman tansiyon yükseldi.

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan'ın, "Bu bir savaş, bu savaşta her iki taraftan da insanlar yaşamını yitiriyor" sözlerine AKP, CHP ve MHP sıralarından tepki geldi.

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, "Yaşamını yitiren bütün insanlarımıza Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diliyorum. Bugün yaşanan acı tablo bir kez daha göstermiştir ki Türkiye'nin barıştan başka hiçbir seçeneği yoktur" dedi. Buldan, şöyle dedi: "Bu yaşanan acıları daha fazla arttırmadan durdurmanın tek yolu sorunları diyalogla, uzlaşıyla çözmenin zemini oluşturulmalıdır. Hükümeti ve Meclis'i el ele vererek sorunun bütünlüklü ve köklü çözümü için birlikte çalışma davet ediyorum."

SIRA KAPAKLARINA VURDULAR

"Bu bir savaş, bu savaşta her iki taraftan da insanlar yaşamını yitiriyor" diyen Buldan'ın sözlerine AKP, CHP, MHP sıralarından tepki geldi. Vekiller, sıra kapaklarına vurarak tepkilerini dile getirdiler.

Tepkiler üzerine Buldan, "Bu savaşta her iki taraftan da insanlar yaşamını yitiriyor. Lütfen olaya tek taraflı bakmayınız. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Hem Türk anneleri hem Kürt anneleri ağlıyor. Ben bir anne yüreği ile konuşuyorum. Ben bir anne yüreği ile sesleniyorum, artık yeter diyorum. Bu iş tehditle kınamakla çözülmez. Dün 5 polis yaşamını yitirmişti, hepiniz olayı kınadınız, bugün ne oldu, yine aynı şey tekrarlandı. Kınamakla hiçbir şey değişmedi. Bir an önce hepimizin savaş için değil, barış için hepimizin savaşması gerektiğini ifade ediyorum" dedi.

GENEL KURUL SALONU'NDA "AMİN" SESLERİ YÜKSELDİ

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ise sözlerine, "Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Allah bize bu milletimize bu acıları yaşatanları helak etsin. Bu acıları yaşatanlarla mücadele etmeyenleri de helak etsin" dedi. Vural'ın sözlerine salondan "Amin" diyerek karşılık geldi.

Ekilen bölücülük tohumlarının mayın, bomba, mermi ve gözyaşı olarak biçilmekte olduğunu ifade eden Vural, "Bu felakete çanak tutan, destek veren, teşvik eden, meşrulaştırmaya çalışan, sindirmeye çabalayan ve kılavuzluk yapan gafillerin ise akan kandan doğrudan doğruya sorumlu oldukları açık ve meydandadır" şeklinde konuştu

sabah

Bu haber 877 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,302 µs