En Sıcak Konular

Hain saldırı yurdun çeşitli yerlerinde protesto edildi

19 Ekim 2011 20:10 tsi
Hakkari'deki hain saldırı yurdun çeşitli yerlerinde yapılan gösteri ve açıklamalarla protesto edildi.

Denizli'de Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, yaptığı yazılı açıklamada, üniversite senatosunun saldırıları nefretle kınadığını ifade ederek, şunları kaydetti:

''Herkes bilmelidir ki geleceğimizi tehdit eden iç ve dış odaklı bölücü güçlerin bu tarz hain saldırıları hedefine ulaşamayacak, birlik ve beraberliğimize zarar veremeyecek, aksine milletçe kenetlenmemizi, terör karşısında metanetle duruşumuzu daha da güçlendirecektir. Bu tür tahrik edici olaylar karşısında kamuoyunun, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sağduyusunu ve yüksek moralini muhafaza etmesi, kirli oyunların bozulması ve demokrasi yürüyüşümüzün devamlılığı açısından önem arz etmektedir.''

Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert de yaptığı yazılı açıklamada, saldırıların amacının milletin moralini bozmak ve günlük hayatı sekteye uğratmak olduğunu belirterek, devletin gereken neyse onu yapacağından şüpheleri olmadığını bildirdi.

-Van-

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Senatosundan yapılan yazılı açıklamada, uzun süreden beri bölgede gizli emelleri olan, güçlü bir Türkiye istemeyen birtakım düşmanların ve onların piyonlarının, kardeşliği yıkmak için insanlar arasına ayrılık tohumu saçmaya çalıştığı kaydedilerek, ''Bütün bu sinsi planlara karşı, aziz milletimiz birliğini ve bütünlüğünü korumayı bilmiş, oyuna gelmemiştir. Biz de Yüzüncü Yıl Üniversitesi mensupları olarak ülkemizin ve bölgemizin üzerinde oynanan oyunların, birliği, kardeşliği bozmaya yönelik sinsi planların farkındayız ve kardeşliği bozacak her türlü nifak hareketine, millet ile karşı koyacağız'' denildi.

-Samsun-

Samsun'da Gazi Caddesi'nde toplanan bir grup öğrenci, Çukurca'da güvenlik güçlerine yönelik saldırıları kınamak için yürüyüş gerçekleştirdi. Osmaniye Caddesi'ni takiben İstiklal Caddesi'ne yürüyen grup, güzergah boyunca terör örgütü aleyhine slogan attı. Hakkıbey Caddesi üzerindeki Sosyalist Parti binası önünde bir süre duran grup, gösteriye burada devam etti. Lise Caddesi'ne kadar gelen grup olaysız dağıldı.

-Hatay-

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Senatosundan yapılan yazılı açıklamada da yaşanan terör olaylarınıdan dolayı yüreklerin dağlandığı ve derin üzüntü yaşandığı kaydedildi.

Hain saldırıların, milletin birlik ve beraberliğini bozmayacağı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''Vatanımızın bölünmez bütünlüğünü ilelebet muhafaza ederek kararlılığımızı ve inancımızı korumaya devam edeceğiz. Büyük bir vatan aşkı, bağımsızlık tutkusu ve sağlam bir inançla verdikleri mücadelede yaşamını yitirip ebediyete intikal eden ve manevi rütbelerin en yücesine ulaşan aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, başta kederli aileleri olmak üzere Türk milletimize, tüm emniyet teşkilatımız ve silahlı kuvvetlerimizin kahraman mensuplarına sabır ve başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz.''

-Erzincan-

Erzincan Üniversitesi Meslek Yüksekokulu önünde toplanan yaklaşık 100 kişilik öğrenci grubu, Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. ''Kahrolsun PKK'', ''Hepimiz askeriz, PKK'ya yeteriz'' şeklinde slogan atan grup, meydanda şehitler için saygı duruşunda bulundu. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından grup adına konuşan Timuçin Köstek, terör saldırısına tepki gösterdi. Şehitler için dua eden grup, olaysız dağıldı.

-Çankırı-

Çankırı'da sivil toplum kuruluşları, hain saldırıyı protesto etmek amacıyla miting düzenlediler. Anıt Alanı'nda düzenlenen mitinge yaklaşık 600 kişi katıldı. Yürüyüşün ardından açıklama yapan Çankırı Barosu Başkanı Erkan Köroğlu, her türlü terör saldırısını lanetlediklerini ifade etti.

Çankırı Ticaret ve sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten, yarın 12.00'da geniş çaplı bir miting düzenleyeceklerini ifade ederek, tüm Çankırılıları davet etti.

-Kocaeli-

Kocaeli'de Merkez Bankası Kocaeli Şubesi önünde toplanan ve ellerinde Türk bayraklarıyla Sabri Yalım Parkı'na yürüyen çeşitli sivil toplum kuruluşları üyeleri ve siyasi parti temsilcileri, Bitlis ve Hakkari'de şehit olan asker ve polisler için saygı duruşunda bulundu.

Aynı yerde toplanan Türkiye Gençlik Birliği üyeleri ise çeşitli sloganlar atarak Sabri Yalım Parkı'na yürüdü. Parkta grup adına açıklama yapan TGB Kocaeli Şubesi Başkanı Volkan Bozkurt, terör saldırılarını şiddetle kınadıklarını belirterek, Atatürk gençliği olarak ülkenin bölünmesine izin vermeyeceklerini söyledi.



Bu haber 812 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,118 µs